Dordts ijs in topconditie: Schulting rijdt tijdens training record

12 februari 2020 17:46

De Worldcup Shorttrack gaat vrijdag pas van start, maar het eerste record is inmiddels al gereden. Suzanne Schulting behaalde tijdens de training woensdagochtend een persoonlijke beste tijd.

"Ik heb de snelste ronde op kop ooit gereden", vertelt de meervoudig kampioene tijdens de persconferentie die later op de dag in het Dordrechts Museum gehouden werd.

Vorig jaar won ze in Dordrecht gouden medailles op de 1500 meter, de relay en het overall klassement. Ze droeg één van haar prijzen toen op aan ploeggenoot Sjinkie Knegt. Die lag in het ziekenhuis na een ongeluk met een kachel, waarbij hij ernstige brandwonden opliep. Dit weekend maakt Knegt in Dordrecht zijn rentree en daar is Schulting blij mee. “Dat voelt echt goed, als vanouds”.

Schulting steekt niet onder stoelen of banken dat ze ook dit jaar weer voor goud in Dordrecht gaat. Of Knegt dat ook gaat redden, is nog maar de vraag. “Ik ga er blanco in”, laat de wereldkampioen woensdagmiddag tijdens de persconferentie weten. Maar hij voelt zich goed en laat doorschermen toch ook wel op een prijs te hopen.

Aan het ijs zal het niet liggen, verwacht bondscoach Jeroen Otter. En aan de sfeer ook niet. “In het circuit wordt door veel mensen, niet alleen Nederlanders gezegd: 'Yes, ik mag weer naar Dordrecht!'. Het is hier gewoon een echt racefestijn”.

Dat festijn bijwonen kan alleen als je een kaartje hebt weten te bemachtigen. De entreebewijzen zijn inmiddels uitverkocht.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)