'Eisen invoeren betaald parkeren onduidelijk'

15 mei 2019 16:06

Het nieuwe parkeerplan dat het gemeentebestuur heeft gepresenteerd is te onduidelijk. Dat bleek dinsdagavond in de commissievergadering van de gemeenteraad. In het parkeerplan staan procedures vermeld die doorlopen moeten worden als er ergens betaald parkeren ingevoerd gaat worden.

De wethouder wil betaald parkeren in wijken mogelijk maken waar nu nog vrij geparkeerd wordt. Daarvoor zijn onder andere 50 handtekeningen van buurtbewoners nodig die voor betaald parkeren zijn.

"Het moet om minstens 150 parkeerplaatsen gaan, maar het kan ook om 300 parkeerplaatsen gaan. Waar wordt dan de grens getrokken?", vraagt Frans-Bauke de Meer van GroenLinks zich af. "Dat is een onduidelijke zaak. Wij hebben denk ik in de commissie met meerdere partijen druk uitgeoefend op de wethouder om maatwerk toe te passen."

De VVD vindt de uitbreiding van het betaald parkeren naar de wijken toe niet direct nodig, maar laat de beslissing over aan de burger. "Dat betaald parkeren is er niet voor de gemeente, maar dat moet er zijn voor bewoners die last hebben van parkeeroverlast", zegt Alexander Kuhlmann van de VVD.

"Wij willen dat er eerst wordt gekeken of er extra parkeerplekken bij kunnen. Als er dan nog steeds een grote parkeerdruk is wordt als service voor de mensen betaald parkeren ingevoerd."

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)