'Kerstbomen' moeten snelheidspiek Rechte Zandweg beperken

26 mei 2020 12:04

In de bloembakken op de Rechte Zandweg staan sinds deze week 'kerstbomen' om de zichtbaarheid te vergroten. De bakken staan sinds half mei op de weg in Dubbeldam, in de hoop dat het verkeer daardoor langzamer gaat rijden.

"Dit is niet de permanente invulling", zegt Jonne van Bochove van de gemeente Dordrecht. Directe aanleiding voor de beplanting, zoals ongelukken, is er volgens de woordvoerder niet. "Er komt nog andere beplanting in, dit is tijdelijk gebeurd zodat de bakken beter zichtbaar zijn."

De gemeente plaatste de bakken op 11 mei in de hoop dat een smallere rijbaan ervoor zorgt dat er minder hard gereden wordt op de weg tussen de Provinciale weg en de Prunuslaan. Drie maanden na de plaatsing evalueert de gemeente, onder meer door het uitvoeren van een snelheidscontrole, of de bloembakken het gewenste effect hebben. Als dat zo is komen er mogelijk permanente bakken in de straat te staan.

Omwonenden hebben hun twijfels of dat gaat lukken en spraken voor onze camera onder meer de zorg uit dat er makkelijk schade gereden wordt aan de lage bakken. "Als je er naast geparkeerd staat, moet je goed opletten dat je de bak in de gaten hebt. Omdat die bak zo laag is, zie je die niet vanuit de auto. Als je dan niet oplet, heb je zo'n ding zo aan de auto hangen."

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)