222 nieuwe Dordtse coronabesmettingen in afgelopen week

26 januari 2021 17:20

Er zijn in de afgelopen week in Dordrecht 222 nieuwe coronabesmettingen bij gekomen. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Vorige week waren er nog 216 positieve tests in de stad. In totaal kent de stad sinds de uitbraak van het virus 7916 besmettingen.

De afgelopen week is het aantal positieve tests dat landelijk werd gemeld (35,635) bij het RIVM met 8 procent gedaald. Dat is een aanzienlijk beperktere daling dan de week daarvoor, toen het aantal besmettingen met 21,5 procent omlaag ging. Met 204 besmettingen per 100.000 inwoners zit Nederland nog altijd in de "ernstige fase van de epidemie", benadrukt het RIVM.

Welke cijfers gebruikt RTV Dordrecht?

Wij baseren ons op de cijfers die het RIVM elke dag om 15:00 uur publiceert op deze pagina. Die cijfers komen van GGD Zuid-Holland Zuid, maar kunnen per dag afwijken van het coronadashboard. Dat kan verschillende redenen hebben, bijvoorbeeld het tijdstip waarop de cijfers worden ingevoerd. Door elke dag dezelfde bron te gebruiken, en één keer per week de cijfers te publiceren hebben we het beste zicht op ontwikkelingen over een langere periode.

foto: Jordy Nijenhuis

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)