Dordrecht, Netherlands

Avondvierdaagse loopt uit op teleurstelling, bestuur vreest voortbestaan

Het bestuur van de avondvierdaagse in Dordrecht zit met de handen in het haar. De organisatie heeft ook dit jaar wederom besloten de avondvierdaagse net als in 2020 te cancelen. “Het lukt gewoon niet”, zegt Rika Geway, voorzitter van de Dordtse wandelsportvereniging. “Als het maatregeltechnisch binnenkort zou kunnen is het gewoonweg veel te kort dag om nog mensen bij elkaar te krijgen om vaste voet aan de grond te krijgen.”
Jordy Nijenhuis | 31 maart 2021 14:24 | Aangepast op 31 maart 2021 14:24
Er komt heel wat bij kijken om zeker 4000 mensen organisatorisch te laten deelnemen aan het wandelevenement. Er moeten verkeersregelaars ingezet worden, EHBO moet worden geregeld en dan moeten er ook nog begeleiders en mensen die de routes uitzetten komen. “Dat regel je niet in een maand tijd. Daar gaat echt wel wat tijd overheen. Daarnaast zijn veel mensen die we dan nodig hebben niet in staat om nu te werken. Dat komt omdat ze op leeftijd zijn, maar ook omdat bijvoorbeeld de mensen van het verkeer en de EHBO nu veel te druk zijn met anderen dingen.”

Om te huilen vindt Geway het. “Jonge kinderen bewegen tijdens de coronacrisis veel te weinig. Laatst stond het nog in de krant dat jongeren onwel werden tijdens de gymles. Dat komt gewoon omdat de kinderen te veel binnen achter hun game zitten.” Als organisator van de avondvierdaagse ziet de organisatie het als must om kinderen in beweging te brengen. Maar of er nog toekomst zit in de Dordtse avondvierdaagse is twijfelachtig.

“Ons bestuur bestaat zo’n beetje uit mensen van zeventig- tot tachtigjarigen. Het is voor ons nu te risicovol om onder de mensen te zijn, daarnaast houdt het leven een keer op. We roepen al heel lang om nieuwe handen binnen de organisatie en het bestuur, maar we krijgen helemaal geen reacties. Het is heel verdrietig.”

Voor de jeugd hoopt Geway komend jaar in ieder geval nog een avondvierdaagse te kunnen organiseren. “Dat hangt natuurlijk af van wat er dan kan."

Lees ook

Een drie meter hoog beeld van afval: 'We hadden het kunnen voorkomen'

Afval, het ligt vaker dan ons lief is op de straten van Dordrecht. Toen kunstenaar Rowin van Herpen ...

Huis Van Gijn biedt rondleiding aan voor blinden en slechtzienden

In Huis Van Gijn wordt op zaterdag 14 mei een rondleiding speciaal voor blinden en slechtzienden geh...

Oud-museumdirecteur Peter Schoon benoemd tot ereburger

Ter gelegenheid van zijn afscheid als directeur van het Dordrechts Museum is Peter Schoon benoemd to...

Meerijden met de ambulance

Altijd al willen meerijden in een ambulance? Dat kan. Ambulancedienst Zuid-Holland Zuid heeft een vi...

Geen Kerstmarkt dit jaar: 'Onzekerheid over coronamaatregelen'

Er zal dit jaar opnieuw geen Kerstmarkt zijn in Dordrecht. Volgens de gemeente is er nog 'enige onze...

Opnieuw & Co viert feest: 15 jaar kringloop in Dordrecht en de regio

Opnieuw & Co viert dit jaar haar 15-jarig bestaan. Volgens directeur Marcel van Gogh reden voor een ...