Beademingsapparatuur dierenartsen gevraagd; Dordrecht inventariseert

25 maart 2020 09:58

Landbouwminister Carola Schouten heeft maandag alle dierenartsen in Nederland een brief gestuurd met de oproep beademingsapparatuur in te leveren. Een deel van die apparaten kan gebruikt worden in ziekenhuizen, waar een tekort dreigt. In onze stad wordt gekeken wat er afgestaan kan worden.

Bij Basic Vets Hospital wordt op dit moment gekeken wat voor materiaal er in huis is en wat geschikt is voor mensen. "We inventariseren en kijken wat we kunnen missen. We willen ook nog wel gewoon dieren kunnen opereren", laat een woordvoerder weten. Eén locatie in Dordrecht en die in Papendrecht zijn overigens gesloten. "Er zijn veel zieken onder de medewerkers". Alleen de hoognodige hulp wordt geboden. Veel vaccinaties en kleine handelingen zoals nagels knippen worden voorlopig uitgesteld.

Anicura laat weten dat ze natuurlijk spullen afstaan. "Die zorg gaat nu voor, ook voor de financiële belangen".Veel kleine dierenartspraktijken hebben helemaal geen beademingsapparatuur. Dat geldt ook voor Dierenpraktijk Andreas Stad aan Bilderdijkstraat. "We hebben alleen apparatuur om te monitoren". Ook hier worden kleine ingrepen uitgesteld.


Dierenarts valt officieel niet in de categorie 'cruciale/vitale beroepen', een lijst die de overheid heeft opgesteld. De Partij voor de Dieren riep vorige week het kabinet al op dit beroep daar wel op te zetten. Dat zou onder meer betekenen dat kinderen van ouders met dit beroep wel recht hebben op opvang.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)