Dordrecht, Netherlands

Beter voor Dordt valt uit elkaar: zes raadsleden stappen op

Hommeles in de Dordtse politiek: de grootste partij moet het met veel minder raadsleden doen. Zes van de zeven raadsleden stappen op. Reden is een ruzie rondom de opvolging van Piet Sleeking.
Corrado Francke | 20 juli 2021 10:57 | Aangepast op 20 juli 2021 10:57
In september neemt de wethouder officieel afscheid van de politiek na een jarenlange loopbaan. Juist zijn vertrek heeft de gespannen sfeer die al binnen de partij heerste, op scherp gezet.

“Voor Marieke van Eck, Herman van der Graaf, Loudy Nijhof, Aydin Gündogdu, Osman Soy en Robbert de Boer is helaas het moment aangebroken om niet langer onder de naam van Beter Voor Dordt te kunnen opereren”, laten zij via een statement weten.

Piet Sleeking

Ze zeggen zich niet langer te conformeren aan de gekozen lijn binnen de partij, waarbij zij zich gehinderd voelen in hun rol als volksvertegenwoordiger. “Zij voelen zich niet langer gesteund door het bestuur en een deel van de leden. De partij, waarvoor de vertrekkende fractieleden in het verleden bewust hebben gekozen, is wat hen betreft te ver van het originele gedachtegoed van Beter Voor Dordt af gaan staan. Het ontstane conflict over de opvolging van wethouder Sleeking was voor deze gemeenteraadsleden de spreekwoordelijke druppel.”

Voor de opvolging van Sleeking zou een externe kandidaat zijn gezocht. Ook zou er binnen de partij een verkiezing zijn gehouden over wie in zijn voetsporen moet treden. Daarbij zou fractievoorzitter David Schalken-den Hartog aan het kortste eind getrokken hebben. Tot ergernis van hemzelf en wethouder Sleeking, wordt gefluisterd.

Verder als één partij

De vertrekkende raadsleden laten verder weten: “Voor de resterende periode van de gemeenteraad wensen zij gezamenlijk verder te gaan als één partij waarbij het belang van de Dordtenaren voorop staat. Zij blijven zich committeren aan het geldende coalitieakkoord”.


Reactie van Kolff

De burgemeester heeft inmiddels ook gereageerd op de breuk binnen Beter voor Dordt. "Ik wens alle betrokkenen sterkte en wijsheid. Ik doe een beroep op iedereen om het belang van onze stad, stabiliteit van het stadsbestuur en het aanzien van de politiek voorop te zetten", laat hij op Facebook weten.

Meest gelezen

DuPont verdwijnt uit Dordrecht: fabriek staat te koop

Ingrid de Groot | 21 nov 2022 16:32

Lees ook

Chaos en enorme rij bij Dordtse vaccinatielocatie

Er staat maandagmiddag een lange rij bij de priklocatie in Dordrecht. De GGD roept de mensen op niet...

Wederom daling aantal coronabesmettingen

In de afgelopen week kregen 550 mensen uit Dordrecht te horen dat hun coronatest bij de GGD positief...

Voormalig SP-lid Ineke Jager op jacht naar zetel bij Beter Voor Dordt

Op de kandidatenlijst van Beter Voor Dordt prijkt een opvallende naam: die van Ineke Jager, op plek ...

Overlast winkelcentrum Bieshof: bankjes ingeruild voor mobiele camera

Toen winkelcentrum Bieshof in Stadspolders werd verbouwd, zijn er nieuwe bankjes bijgekomen. Dat lee...

Gedroomd van de eredivisie, nu aanvoerder van KKD-hekkensluiter Dordrecht: Toine van Huizen blikt terug op bewogen jaar

Het jaar 2021 afsluiten op een mooie plek in de eredivisie met De Graafschap. Het was een reële dro...

Basisscholen weer open na kerstvakantie

Goed nieuws voor ouders met kinderen in het primair onderwijs. De scholen mogen na de kerstvakantie ...