Doorgaan Kunsthoofd nog onzeker: coronaregels en vergunning kunnen roet in het eten gooien

19 juni 2021 16:06

De organisatie van 'Kunsthoofd' weet nog niet of het artistieke evenement dit jaar doorgaat. Coronatoegangsbewijzen, een maximumaantal bezoekers per vierkante meter en het aanvragen van de vergunning kunnen roet in het eten gooien.

Teus Zantman, organisator van het evenement, hoopt Kunsthoofd in augustus te organiseren. Net als iedere editie op de kade bij het Groothoofd, maar die locatie zorgt dit jaar voor problemen. "Mensen lopen allemaal lekker door, maar op dat moment kan dat niet. Dus eigenlijk moet de boel afgezet worden en moet iedereen getest worden of laten zien dat hij of zij gevaccineerd is."

Horeca
Die situatie zou ook voor de horeca bij het Groothoofd ongunstig zijn. "Die zijn al een stapje verder en mogen mensen ontvangen", vertelt Zantman. "Maar als de boel afgezet is en bezoekers een coronatoegangsbewijs moeten hebben, wordt het voor de horeca ook moeilijk. Dat is niet leuk, want we organiseren het eigenlijk met elkaar."

Een andere locatie ziet de organisator echter niet zitten. "Het karakter van dit evenement is het vrije, het water, terras en muziek. Dat kan niet op een andere manier. Dit is Kunsthoofd, dat hoort gewoon bij het Groothoofd."

Vergunning
Een ander obstakel: het aanvragen van de vergunning. "Op het moment dat we groen licht hebben dat het weer door kan gaan. Dan duurt het zes weken voordat het is afgehandeld en moet er ijzer met handen gebroken worden of er mogelijkheden zijn."

De organisatie hoopt binnen een week op meer duidelijkheid waar het evenement aan moet voldoen en hakt daarna de knoop door of Kunsthoofd 2021 doorgaat.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)