Dordrecht, Netherlands

Dordtse scholen rouwen na familiedrama Heimerstein

"Het is natuurlijk binnengeslagen als een bom", zegt Jan Kroep, directeur van het DaVinci College. "Voor ons als docententeam en voor de studenten is het een enorme schock. Het zijn verschrikkelijke drama's."
Petra Scheurwater | 10 september 2019 17:37 | Aangepast op 10 september 2019 17:37
Maandagavond zijn in de Heimerstein in Sterrenburg twee leerlingen van basisschool Het Kristal en middelbare school Insula College omgekomen. Het gaat om een 8-jarig en een 12-jarig meisje. Ze zijn door hun vader doodgeschoten, die zichzelf daarna van het leven heeft beroofd.

"De sfeer is bedrukt en verdrietig", zegt Jitze Ramaker, bestuurder van scholenkoepel H3O. "Het is een dag van zeer grote droefenis als er twee leerlingen van je scholen overlijden." Het jongste meisje zat op Het Kristal in groep 5. De oudste had die school net verlaten en zat op het Insula College. Beide scholen vallen onder H3O.

Hun 27-jarige moeder raakte bij de schietpartij levensbedreigend gewond. Dinsdagochtend werd bekend dat ook Maryori, student op het DaVinci College, het familiedrama niet heeft overleefd.

"Vanochtend om een uur of tien werd pas duidelijk dat het om een student van ons ging", vertelt Kroep. "Het werd via social media al heel snel gedeeld, toen gingen hier alle alarmbellen af. We zijn direct naar de klassen en docenten gegaan. De lessen zijn stilgelegd en er is met studenten en docenten gesproken."

De ouders van de basisschoolleerlingen waren dinsdag welkom in de klas."Zeker de groep van het 8-jarige meisje was heel verdrietig", vertelt Ramaker. "De kinderen en ouders kunnen hulp vragen bij slachtofferhulp, de kind-oudercoach en bij de leerkrachten."

Hoe help je de kinderen? Dat wisselt volgens Ramaker per kind, maar één ding geldt voor iedereen: "Praten, praten, praten en af en toe huilen. Soms wilden de kinderen even rennen, of een tekening maken, soms even op zichzelf zijn."

Maryori zat in het derde jaar van de opleiding verpleegkunde op het DaVinci College. "Zij stond bekend als een zeer positieve studente, een heel erg hard lerende jonge vrouw die heel positief stond. Dat maakt het voor het team en medestudenten nog eens extra zwaar hoe dit binnenkomt. Ze zou morgen een stage gaan lopen als verpleegkundige."

Op de scholen is een herdenkingsplek voor de overleden medeleerlingen ingericht.


Foto: RTV Rijnmond

Meest gelezen

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00

Lees ook

Veerdienst Kop van 't Land Koningsdag weer in de vaart

Eerder dan verwacht wordt de veerdienst tussen Dordrecht en Werkendam weer gevaren. Vanaf Koningsdag...

'Tekorten spelen hier ook', maar de Drechthopper komt steeds vaker op tijd

De stiptheid van de Drechthopper is, op basis van de cijfers, betrouwbaar genoeg. Dat concludeert he...

Twee slimme bandenpompen in Papendrecht

Op twee locaties in Papendrecht zijn slimme bandenpompen geplaatst. Eén staat op de parkeerplaats va...

Hangt jouw kunstwerk straks in een museum in Varna?

De stichting Dordrecht-Varna is op zoek naar Dordtse kunstenaars die hun werk willen tonen in Bulgar...

Vanavond geen treinen tussen Dordrecht en Breda

Het treinverkeer tussen Dordrecht en Breda ligt er vanavond en vannacht een tijdlang uit. Vanwege we...

Qbuzz viert jubileum met oranje bus en kroontjes

Normaal gesproken zijn ze groen, maar op 25 april en op Koningsdag kun je een speciale oranje stadsb...