Extra tennisbaan, padelbaan en groter clubhuis voor DLTC-Thialf

25 november 2020 18:15

Hoewel er op veel Dordtse sporttereinen vanwege de coronamaatregelen weinig activiteit te bespeuren is, geldt dat niet voor de tennisvelden aan de Nieuweweg. Daar wordt sinds deze week hard gewerkt: de kantine wordt uitgebreid en er worden extra velden aangelegd.

Oorzaak van de uitbreiding van de sportaccomodaties is de fusie van de Dordrechtse Lawn Tennis Club en Thialf Lawn Tennis Club. Thialf moest weg van de huidige locatie op Sportpark Amstelwijck omdat de gemeente daar gaat bouwen.

"Toen was het zaak dat we snel naar de toekomst zouden kijken en vanaf 1 januari gaan we verder als DLTC-Thialf." vertelt Sybe van Lint, de eerste voorzitter van de gefuseerde tennisclub. Maar voordat al die leden kunnen tennissen in Nieuw-Krispijn, wordt er dus flink verbouwd.

Padelbaan
Zo komt er een vijfde tennisbaan en ook de eerste padelbaan op het Eiland van Dordt wordt aangelegd. "Je kan de sport vergelijken met squash, maar padel speel je buiten", legt Jan Akerboom uit. Hij is op dit moment nog de voorzitter van de Dordrechtse Lawn Tennis Club.

"Er staan wanden om de baan heen, die kun je gebruiken tijdens het spel. Ook speel je met een soort 'strandrackets' om het ergens mee te vergelijken. Het schijnt een ontzettend leuk spel te zijn, wat je heel dynamisch kan spelen. We verwachten er veel van."

Dubbel ledenaantal
Hoewel het clubhuis, vanwege de coronamaatregelen, voorlopig nog dicht moet blijven, wordt er ook daar druk verbouwd. "We gaan het clubhuis drie meter verlengen, omdat we het dubbele aantal leden hier krijgen. Het moet dus een stuk groter, maar we krijgen ook een prachtige keuken en allerlei andere nieuwe, moderne faciliteiten. Het wordt een prachtig clubhuis met een mooi interieur."

Zoals vrijwel alles dat er vandaag de dag gebouwd wordt, denkt ook de vernieuwde tennisclub bij de verbouwing aan het milieu. "We krijgen led-verlichting in het park hierboven, de masten worden allemaal uitgelicht met led en we krijgen allemaal zonnepanelen op het dak."

Nieuw seizoen
Niet aan alle projecten wordt tegelijk gewerkt. De werkzaamheden aan de vijfde tennisbaan beginnen in januari. Het is de bedoeling dat alle werkzaamheden eind februari worden afgerond, zodat de leden er in het nieuwe seizoen - dat in april 2021 begint - gebruik van kunnen maken.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)