GGD Zuid-Holland Zuid met nieuwe vaccinatielocatie klaar voor eventuele derde prik

02 september 2021 17:05

Als het demissionair kabinet besluit een derde coronavaccinatie door te voeren, dan is de GGD Zuid-Holland Zuid daar klaar voor. Dinsdag opent op de Laan van Europa in Dordrecht een nieuwe priklocatie.

De huidige vaccinatielocatie, de sporthal van Oranje Wit, wordt vanaf dan weer gebruikt om in te sporten. "We kunnen op de nieuwe plek opschalen tot over de 3200 prikken per dag", zegt GGD Zuid-Holland Zuid-directeur Cees Vermeer. Met de locatie in Gorinchem erbij zit de regio op zo'n 6500: qua capaciteit geen groot verschil met de achterliggende periode.

Die capaciteit is nodig voor iedereen die nog een tweede prik moet krijgen of nu nog besluit zich te willen laten vaccineren. Ook bereidt de GGD zich hiermee voor op een eventuele derde vaccinatie, als het demissionair daartoe besluit. "We zijn er volledig klaar voor om dat derde vaccin te zetten." Ook qua personeel, zegt de directeur.

De vaccinatiegraad ligt in Zuid-Holland Zuid volgens Vermeer momenteel ongeveer gelijk aan het landelijk gemiddelde: 75 procent. Nederland wil naar 85 procent. Om dat te bereiken, blijft de GGD wijken in trekken die achterblijven. Ook blijft het op de nieuwe locatie mogelijk om zonder afspraak een prik te laten zetten.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2022 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)