Inzamelingsactie voor door brand verwoeste Eethuis De Sfinx

20 maart 2021 10:36

Een gigantische uitslaande brand op vrijdagmorgen maakte een bruut einde aan 27 jaar hard werk: Eethuis De Sfinx, gerund door drie Egyptische broers, brandde volledig uit. Omdat de verzekering niet alle kosten dekt, is door familie en vrienden een inzamelingsactie gestart.

De actie werd vrijdagmiddag na de eerste schrik al snel op poten gezet. De teller staat op zaterdagochtend al bijna op 3000 euro. Eethuis De Sfinx is dan ook bij veel Dordtenaren een bekende plek, zo schrijven de organisatoren: “ Veel passanten, buurtbewoners en klanten kwamen vanmorgen al hun steun betuigen en hulp aanbieden. Voor veel Dordtenaren is niet alleen het restaurant en het eten zo geliefd, maar zijn klanten ook voornamelijk dol op de drie broers die het runnen – altijd vrolijk, grapjes maken en niets is te gek voor ze.”

De brand is een financiele klap voor de Egyptische broers, mede door de gevolgen van de lockdown. “ Bovenop het verdriet van het zware jaar met alle maatregelen, zagen zij in de ochtend op 19 maart 2021 hun levenswerk ook nog is in vlammen opgaan.”

De organisatoren hopen een zo groot mogelijk bedrag voor de eigenaren bijeen te sprokkelen zodat zij zo snel mogelijk weer kunnen heropenen. De actie is inmiddels al vele malen op Facebook gedeeld en verspreid. Doneren kan via deze pagina.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)