Dordrecht, Netherlands

Kitty Kruger blij met nieuwe toiletvoorzieningen: 'wat mij betreft komen er meer'

Dordrecht is binnenkort drie openbare toiletten rijker. Zowel in de binnenstad als aan de rand van het centrum staan er al twee en in het Wantijpark bij spartelbad de Paddenstoel wordt er nog een gebouwd. Tot grote vreugde van GroenLinks gemeenteraadslid Kitty Kruger, één van de voorvechters van het openbaar toilet in de stad.
Jordy Nijenhuis | 22 juni 2021 12:02 | Aangepast op 22 juni 2021 12:02
“Wat mij betreft komen er nog veel meer, bijvoorbeeld bij de Waterbushaltes. Dat zijn toch plekken waar veel mensen bijeen komen. Maar de drie toiletten die er nu zijn, zijn al fantastisch. Daar hebben we jaren voor gestreden.”

Kruger kaartte het probleem van te weinig openbare toiletten in 2009 al aan in de gemeente raad. Het is volgens haar en vele Dordtse inwoners namelijk een behoorlijk probleem. In 2019 werd het onderwerp nog besproken in de gemeenteraadsvergadering. “Er zijn mensen die hun plas niet altijd even makkelijk kunnen ophouden. Bij een restaurant of café wordt het niet altijd gewaardeerd als je alleen komt voor een toiletbezoek. In de afgelopen jaren zijn er wel veel meer locaties gekomen met een sticker op het raam, waaruit blijkt dat men welkom is voor een toiletbezoek. Maar vanwege de corona-maatregelen was de horeca natuurljik maanden dicht."

De toiletten kosten naar schatting zo’n 400.000 euro per stuk. Hoewel Kruger in eerste instantie schrok van de kosten, vindt ze het toch dubbel en dwars waard. “Het is niet zo dat alleen de cabine zoveel geld kost. Bij alles wat gebouwd wordt komen vergunningen kijken en moeten aannemers betaald worden. En plannen maken op zich kost al wat. Het hebben van de openbare toiletten is hoog nodig; dat daar geld aan opgaat is logisch. We lopen immers ook niet te zeuren dat de renovatie van de Engelenburgerbrug nu alwéér extra geld blijkt te kosten.”

Je kunt de openbare toiletten vinden op de Grote Markt, bij de grote parkeerplaats op de Weeskinderendijk en er wordt nog gebouwd aan een voorziening bij de Paddenstoel in het Wantijpark.

Lees ook

Man verrast agent in Papendrecht met klappen in gezicht

Een man heeft dinsdagavond een politieagent mishandeld in Papendrecht. Dat gebeurde bij een aanhoudi...

Bevrijdingsdag Sliedrecht op zondag: 'Iedereen was vrij om te kiezen'

Een feestje op een zondag is vrij ongewoon in Sliedrecht. Op 5 mei gebeurde dat voor het eerst, vanw...

Tentoonstelling als begin evenementen Keti Koti in Dordrecht

Een tentoonstelling in opbouw in het voormalig leegstaande stationsgebouw in Dordrecht. Het is een ...

Politie pakt inbreker op na achtervolging op geleende kinderfietsen

Een 42-jarige inbreker is maandag in Dordrecht opgepakt na een wel heel bijzondere achtervolging. De...

Vernieuwd winkelcentrum Sterrenburg wint prijs: 'Een ongekende prestatie!'

De metamorfose die winkelcentrum Sterrenburg de afgelopen jaren heeft ondergaan, is bekroond met een...

Flinke klap op Dordtse Merwedestraat: motorrijder zwaargewond

Bij een flinke klap op de Merwedestraat in Dordrecht is maandag een motorrijder zwaargewond geraakt.