MedicPlanner-app op proef in ASz

06 december 2018 12:05

Deze maand doet het Albert Schweitzerziekenhuis een proef met een app om invalpersoneel te vinden voor de Spoedeisende Hulp en de Intensive Care.

Op deze afdelingen zijn de personeelstekorten bij uitstek voelbaar, net zoals trouwens in andere Nederlandse ziekenhuizen.
Een rooster opstellen is in de zorg toch al complex. Om invallers te vinden is nog veel moeilijker. Dat wordt nog lastiger omdat het contact vaak via verschillende bureaus verloopt. Daarom wordt aan freelancers gevraagd een profiel te maken, waarin hun competenties en beschikbaarheid zijn opgenomen. De app zoekt dan naar matches voor opengevallen diensten.
Daarbij kan rechtstreeks met deze mensen contact worden gelegd en dat scheelt veel tijd. De app zou vanaf maart 2019 hiervoor beschikbaar moeten zijn.


Maar eerst wordt deze intern geëvalueerd. Daarvoor wordt ook aan het vaste personeel gevraagd een profiel op te stellen, compleet met vakanties en dergelijke. De app wordt dan ook geschikt om niet alleen openstaande diensten in te vullen, maar ook om het totale rooster op te stellen. 

Intensivist (IC-specialist) Michael Frank werkt de MedicPlanner uit. Als de proef goed verloopt kan het programma direct worden uitgebreid naar andere afdelingen, maar zeker ook naar andere ziekenhuizen. Hij vertelt dat er ook al een soortgelijke app in gebruik is tussen IC-afdelingen van ziekenhuizen in de regio om te kunnen aangeven in welk ziekenhuis er nog IC-bedden beschikbaar zijn.
Foto: Frederike Slieker

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)