Muzikaal hart onder de riem voor nierpatiëntje Rylan

02 juli 2020 17:47

De 12-jarige Dordtse Rylan is nierpatiënt, en dat is, zeker in coronatijden, niet makkelijk. Door zijn ziekte behoort Rylan tot de risicogroep en moest de afgelopen maanden binnen blijven. Musicalacteur en ambassadeur van de Nierstichting Stanley Burleson zong Rylan toe in zijn eigen achtertuin om hem een hart onder de riem te steken.

Moeder Denise is blij met de actie: “Rylan schikt zich altijd in zijn lot, en ondergaat alles, maar ik vond dat hij wel een opstekertje had verdiend.” Rylan is net als 2000 andere Nederlandse kinderen nierpatiënt, en wacht op een niertransplantatie. De donor hiervoor is al gevonden, maar wegens de coronacrisis moest de transplantatie worden uitgesteld. “En dat betekent dat Rylan echt binnen moest blijven en steeds meer medicatie moet slikken. Hij kan niet doen wat andere kinderen doen en dat vindt hij moeilijk,” vertelt zijn moeder. 


De familie van Rylan won het achtertuinconcert van Stanley Burleson via een FaceBook-actie. De musicalster schreef het nummer “Dichter Bij Elkaar” namens de Nierstichting. Hij is al jaren ambassadeur van de stichting, en heeft de stevige impact van een nierziekte van dichtbij meegemaakt omdat zijn vader nierpatiënt was. “Het is heel bijzonder om dit te doen bij mensen thuis, want je ziet de mensen van dichtbij, wat ze voelen, wat ze denken,” vertelt hij.

En wat vond Rylan zelf van het bijzondere concert? Moeder Denise: “Hij vond het heel ontroerend, hij was echt geraakt, dat zag ik in zijn ogen.”

Foto: Jordy Nijenhuis


Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2020 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)