Nieuwe kinderkrant voor 11.000 kinderen in de Drechtsteden

23 januari 2020 15:09

De eerste editie van de regionale kinderkrant Jong078 is donderdagochtend door wethouder Peter Heijkoop op School Vest uitgereikt. Het nieuwsblad is speciaal gemaakt voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar.

“Het zijn allemaal onderwerpen die worden geschreven vanuit de belevingswereld van kinderen. Dat zijn onderwerpen waar kinderen veel mee bezig zijn zoals sport, hobby’s maar ook gezondheid en techniek,” vertelt oprichter en hoofdredacteur Linda te Veldhuis over wat er zoal in het blad te vinden is.

En ook staan de kinderen in de krant zelf centraal. In de eerste editie staat bijvoorbeeld de Dordtse kinderburgemeester Marije in de spotlights, zij was ook bij de lancering aanwezig.

“Ik ben geinterviewd door Linda, die heeft me vragen gesteld en foto’s gemaakt", vertelt Marije. "En nu sta ik dus zelf ook in de krant.”

De krant wordt goed ontvangen door de leerlingen van School Vest. “Ik vind de plaatjes leuk maar ik lees ook graag,” waardeert een lezer het nieuwe blad. “Het is een hele interessante krant, die leuk voor kinderen is,” vindt een andere jongen.

Alle scholen in de regio delen de krant uit en dat betekent dat er maandelijks zo'n 11.000 exemplaren worden gedrukt. Het idee voor het speciale maandblad komt uit Rotterdam, daar wordt al sinds 2010 een kinderkrant uitgegeven.

“De dames die de krant in Rotterdam hebben opgezet hadden de ultieme droom dat er voor alle kinderen in Nederland een eigen krant kwam. Ze deden een oproep en zo ben ik begonnen met de krant voor onze regio,” legt Veldhuis uit.

In de krant staan niet alleen verhalen er is ook ruimte voor een strip, moppen en puzzels. Maar de krant is niet alleen leuk en informatief, maar ook goed voor de ontwikkeling.

De krant wordt uitgegeven in Dordrecht, Zwijndrecht, Heerjansdam en Hendrik-Ido-Ambacht.

Leuk artikel?
Deel met anderen:


© 2021 - RTV Dordrecht | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)