Dordrecht, Netherlands

Avondvierdaagse: Alleen als het onweert gaat het niet door

“Een beetje regen en wind daar moet je gewoon tegen kunnen”, zegt de voorzitter van de wandelvereniging die de avondvierdaagse organiseert. "Alleen bij onweer gelasten wij de routes vanavond af."
Peter Tromp | 6 juni 2017 14:55 | Aangepast op 6 juni 2017 14:55
Met een Code Geel van het KNMI kan Rika Geway niet veel. Zij is de voorzitter van Willen is Kunnen; de wandelsportvereniging die de avondvierdaagse in Dordrecht organiseert. Het landelijke meteorologische instituut heeft een waarschuwing afgegeven voor zware windstoten en onweer in Zuid-Holland. “Alleen bij onweer gaat het wandelen niet door, maar dat zien we vanavond bij de start wel”, zegt Geway. “Of we korten tijdens de wandeling de route gewoon in. Dan moet iedereen via de kortste route terug.”

Noodweer

Een aantal jaren geleden is in Dordrecht daadwerkelijk een avond niet gelopen. Het was toen zo’n noodweer dat ze het niet aandurfden. Een grote onweersbui boven Breda dreigde over Dordrecht heen te drijven. Uiteindelijk gebeurde dat niet. Toen duurde de avondvierdaagse maar drie dagen. Toch kregen alle deelnemers na afloop een medaille.


Pijlen

Rika Geway is vanochtend samen met haar man gaan “pijlen”. Zo noemt zij het ophangen van pijlen aan lantaarnpalen langs de routes. “Toen zijn we helemaal nat geregend, maar bij thuiskomst waren we alweer droog.” Het “pijlen” is maar één van de dingen die gedaan moeten worden voor de vierdaagse. Er gaat, volgens Geway, veel voorbereiding inzitten: “Vanochtend is er ook overleg geweest met de verkeersbegeleiders.” Het aantal mensen dat de kar trekt wordt kleiner.. Als iedereen vanavond weer thuis is, moet Geway de pijlen weer van de lantaarnpalen afhalen. “Misschien doen we dat anders morgenochtend pas”, zegt ze.

RTV Dordrecht
RTV Dordrecht is ook aanwezig bij de avondvierdaagse. Op Facebook worden live-updates geplaatst en ook op onze website worden artikelen gepubliceerd. Beelden van vanavond zijn woensdagavond ook te zien in het TV Dordrecht Nieuws.

Lees ook

Luister hier terug: Studio De Witt van zaterdag 2 maart

Radioprogramma Studio De Witt was zaterdag tussen 9:00 uur en 12:00 uur te beluisteren op Drechtstad...

Zondag op TV Dordrecht: Via Cultura over discriminatie op de arbeidsmarkt

Hoe groot is de kans dat een persoon met een niet-westerse achtergrond aan een baan komt in Dordrech...

Merkwaardige avond in Maastricht: MVV - FC Dordrecht definitief gestaakt

De wedstrijd tussen MVV en FC Dordrecht is vrijdagavond definitief gestaakt. Het duel lag twee keer ...

Taakstraf voor aanvoerder nadat kampioenswedstrijd helemaal uit de hand loopt

Wat een mooie kampioenswedstrijd had moeten worden, eindigde eind 2022 in Sportcentrum Papendrecht i...

Eerste reactie moestuineigenaren: ‘Dit is een goede stap’

Mensen met volkstuintjes rond Chemours reageren overwegend positief op de schoonmaakproef van het ch...

Studio De Witt vanaf deze zaterdag een uur eerder

Studio De Witt wordt vanaf 2 maart een ochtendprogramma. Van 9 uur tot 12 uur is het programma gelij...