Dordrecht, Netherlands

Avondvierdaagse: Alleen als het onweert gaat het niet door

“Een beetje regen en wind daar moet je gewoon tegen kunnen”, zegt de voorzitter van de wandelvereniging die de avondvierdaagse organiseert. "Alleen bij onweer gelasten wij de routes vanavond af."
Peter Tromp | 6 juni 2017 14:55 | Aangepast op 6 juni 2017 14:55
Met een Code Geel van het KNMI kan Rika Geway niet veel. Zij is de voorzitter van Willen is Kunnen; de wandelsportvereniging die de avondvierdaagse in Dordrecht organiseert. Het landelijke meteorologische instituut heeft een waarschuwing afgegeven voor zware windstoten en onweer in Zuid-Holland. “Alleen bij onweer gaat het wandelen niet door, maar dat zien we vanavond bij de start wel”, zegt Geway. “Of we korten tijdens de wandeling de route gewoon in. Dan moet iedereen via de kortste route terug.”

Noodweer

Een aantal jaren geleden is in Dordrecht daadwerkelijk een avond niet gelopen. Het was toen zo’n noodweer dat ze het niet aandurfden. Een grote onweersbui boven Breda dreigde over Dordrecht heen te drijven. Uiteindelijk gebeurde dat niet. Toen duurde de avondvierdaagse maar drie dagen. Toch kregen alle deelnemers na afloop een medaille.


Pijlen

Rika Geway is vanochtend samen met haar man gaan “pijlen”. Zo noemt zij het ophangen van pijlen aan lantaarnpalen langs de routes. “Toen zijn we helemaal nat geregend, maar bij thuiskomst waren we alweer droog.” Het “pijlen” is maar één van de dingen die gedaan moeten worden voor de vierdaagse. Er gaat, volgens Geway, veel voorbereiding inzitten: “Vanochtend is er ook overleg geweest met de verkeersbegeleiders.” Het aantal mensen dat de kar trekt wordt kleiner.. Als iedereen vanavond weer thuis is, moet Geway de pijlen weer van de lantaarnpalen afhalen. “Misschien doen we dat anders morgenochtend pas”, zegt ze.

RTV Dordrecht
RTV Dordrecht is ook aanwezig bij de avondvierdaagse. Op Facebook worden live-updates geplaatst en ook op onze website worden artikelen gepubliceerd. Beelden van vanavond zijn woensdagavond ook te zien in het TV Dordrecht Nieuws.

Lees ook

‘Plaats bord met informatie over Arpád Weisz’

In het Weizigtpark is inmiddels een pad vernoemd naar de Joodse trainer, maar dat is volgens het com...

Boom om betrokken Dordtenaar Bert Bohlander te eren

Een klein groepje mensen kwam dinsdagmiddag bij elkaar op het Leerpark. Samen plantten zij een noten...

Engelenburgerbrug wordt na lange restauratie weer opgebouwd

Al ruim anderhalf jaar wordt er druk gebouwd aan de Engelenburgerbrug. Door de verrotte fundering mo...

Oudste soldaat Olivier Bij de Vaate op 106-jarige leeftijd overleden

Olivier Bij de Vaate - die in mei 1940 op het eiland van Dordrecht tevergeefs vocht tegen de Duitse ...

Houden Dordtenaren zich aan het vuurwerkverbod?

Net als vorig jaar geldt er rond de jaarwisseling een vuurwerkverbod. Het kabinet heeft hiervoor gek...

Lily (15) stopte met dealen, overwon haar drugsverslaving en raakte met haar verhaal velen

"Als ik zie dat je weer gebruikt, zit je zo in Afrika." Hanna, de moeder van Lily, kan er eigenlijk ...