Dordrecht, Netherlands

Dit is de line-up voor Wantij Live 2023

Deze namen staan op Wantijlive 2023 Dennis Koorevaar
Zij heeft 9 3FM Awards en 11 Edison Music Awards op haar naam staan. Hij staat hoog in de Top 2000 met zijn klassieker Rollercoaster’. Anouk en Danny Vera staan dit jaar in het Wantijpark tijdens Wantij Live op vrijdag 9 juni. Ook Rolf Sanchez en Dion Cooper, de Nederlandse inzending voor het Songfestival zullen dit jaar op het podium staan. “Ik ben vooral heel blij”, zegt Magchiel Koekkoek tijdens de bekendmaking van de line-up afgelopen vrijdag in Het Magazijn.
Dennis Koorevaar | 21 januari 2023 08:00 | Aangepast op 20 januari 2023 23:51
“We hebben een mooi programma. En eindelijk is het gelukt om Anouk naar Dordrecht te halen. Het is haar eerste optreden hier,” Magchiel legt uit dat het nog een hele opgave was om de zangeres naar het Wantijpark te krijgen. Mede door het feit dat zij niet zo vaak optreedt. Simpelweg omdat ze dat niet zo leuk vindt. “Vanaf het moment dat we het evenement op de vrijdag organiseren hebben we een shortlist opgesteld. Anouk staat daar ook op en nu is het eindelijk gelukt.”

“Ik ben vooral heel blij. Het Wantijpark is natuurlijk erg groot, maar ik denk dat het tijdens Anouk vooral heel intiem kan zijn.” Danny Vera nodigde zichzelf uit om op het podium te mogen staan, vertelt Magchiel. “Afgelopen zomer hadden we hem op een ander festival staan. Toen vroeg hij aan ons of hij niet nog eens naar het Wantijpark mocht komen. Wij vonden dat ook een hele tijd geleden en dus hebben we hem er bij gevraagd.” Rolf Sanchez moet zorgen voor de zomerse, vrolijke, dansbare klanken op het festival.

Dion Cooper is nog een onbekende naam in het rijtje. “Niemand kent hem nu nog, maar ik denk dat het zeker leuk wordt. Het optreden bij ons wordt ook het eerste optreden na het Songfestival.”

Met de laatste editie nog vers in het geheugen heeft Magchiel een goed gevoel over de komende editie. Wantijpop 2022 vond hij dan ook zeer geslaagd. “Het was het eerste evenement na twee rare jaren. Ik weet nog dat we het podium opliepen. Het veld vol mensen, mooi weer. Dat was echt een mooi moment. Ik vind Wantijpop altijd heel leuk en kijk er altijd naar uit. En heel veel mensen met mij.

De line-up voor Wantijpop 2023 wordt eind maart bekend gemaakt.

Lees meer over:

Wantijlive|Wantijpop|

Lees ook

Deze drie acts maken de line-up van Wantijlive compleet

Ben jij een sjembek dat zeurt, of ga je toch liever zwemmen in bacardi lemon? Grote kans dat je deze...

Di-Rect in juni op Wantijlive in Dordrecht

De Nederlandse band Di-Rect speelt dit jaar op het Dordtse festival Wantijlive in juni van dit jaar....

Het was een warme, maar geslaagde editie van Wantijpop 2023

Het was warm, maar vooral gezellig in het Dordtse Wantijpark tijdens Wantijpop. De zesentwintigste e...

Dit was Wantijpop 2023

Er werd veel gedronken, vooral water, gesmeerd en gedanst afgelopen weekend in het Wantijpark. De ze...

Veel muziek, bier en zon tijdens Wantij Live en Wantijpop 2023

Er wordt op dit moment nog de laatste hand gelegd aan het podium, maar vrijdag en zaterdag is het da...

Antoon, Froukje en Waylon: Dit is de line-up voor Wantijpop 2023

"Weer een park vol met verschillende podia. Voor ieder wat wils. Het wordt een hele leuke editie, de...