Dordrecht, Netherlands

Dit weekend: zowel zaterdag als zondag muziek op TV Dordrecht

Dit weekend zijn er weer bijzondere concerten te zien op TV Dordrecht. Zaterdag zenden we het tweede deel van 15. uit, onderdeel van Opwaarts 3 uit februari 2022 in de Wilheminakerk. Zondag kunt u kijken naar een lunchconcert van Club Classique in de Trinitatiskabel
Redactie RTV Dordrecht | 25 augustus 2023 15:30 | Aangepast op 25 augustus 2023 14:36
Opwaarts
De maand augustus staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van Opwaarts. Unieke concerten uit 2021 en 2022 op bijzondere locaties uit de koker van Bibelot. Het concept van Opwaarts in een notendop: je neemt een bij voorkeur lokale muzikant die de meest uiteenlopende sounds en effecten tot een mooie set omtovert, en voegt daar kleurrijke videokunst aan toe. Het resultaat van deze combinatie was verbluffend op vrijdag 25 februari 2022 in de Wilhelminakerk.

De muziek van Winterdagen en 15. klonk prachtig in de kerk, waarbij het publiek niet naar de artiest keek, maar liggend op een matras genoot van de visuals van Stijn Goossens die op de koepel werden geprojecteerd. 15. is de naam van de Rotterdamse neoklassieke componist Dylan Viset. In het midden van een drukke stad, creëert Viset kalmte, intimiteit en oprechte composities. 15. bundelt zijn gedachten en emoties, met zijn piano zet hij de eb en vloed van het leven om in muziek.

Stijn Goossens is een moderne 3D Animator en Visual Jockey. Tijdens zijn vernieuwende act gebruikt de Dordtenaar visuals die zijn geïnspireerd op zijn liefde voor dans. Op deze manier probeert hij het publiek te raken, zoals hij dit ook bij een reguliere dansshow zou doen. Het 15.-gedeelte van Opwaarts 2022 wordt in twee delen uitgezonden. Deze week op zaterdag 26 augustus is deel 2 vanaf 18.00 uur te zien TV Dordrecht, na het Nieuws-weekoverzicht.

Dordt in Cello
Club Classique is een jong, veelzijdig muziekgezelschap, onder de bezielende leiding van cellist Leonard Besseling en violiste Myrthe Helder. Tijdens het minifestival Cello Opmaat in 2022 maakte deze enthousiaste club musici al een onuitwisbare indruk met hun programma Tableau Vivants, waarin ze met hun muziek schilderijen tot leven wisten te wekken. Deze keer gooien ze het over een andere boeg: ze spelen ‘Classical Soundtracks’, muziek uit bekende en minder bekende films.

Er wordt vaak gezegd dat een film zo goed is als zijn soundtrack: spanning, liefde, humor, vreugde en verdriet komen tot leven als de muziek begint. Club Classique speelt onder andere composities van Smetena, Verdi, Morricone, Putini en Dvorak. Dit lunchconcert van Dordt in Cello 2023, waarvan de registratie in handen was van RTV Dordrecht/Fokko van der Straaten, is deze zondag te zien vanaf 12.00 op TV Dordrecht.

Lees meer over:

Opwaarts|TV Dordrecht|muziek|

Meest gelezen

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Komende maand unieke 'Opwaarts'-concerten op TV Dordrecht

De hele maand april staat de zaterdagavond op TV Dordrecht in het teken van Opwaarts. Unieke concert...

Zaterdag op TV Dordrecht: concert Utrechtse rockband

Ook dit weekend is er weer een bijzonder concert te zien op TV Dordrecht, een optreden van de Utrech...

Lokale solomuziekanten gaan de strijd aan in tiende Solisten Concours

Voor talentvolle amateurmuzikanten uit de Drechtsteden staat zaterdag 10 februari wellicht dikgedruk...

Zaterdag concert Jaap Mol op TV Dordrecht

Ook dit weekend is er weer een bijzonder concert te zien op TV Dordrecht, een optreden van Jaap Mol ...

Cor maakt al veertig jaar radio vanuit zijn huiskamerstudio in Oud-Krispijn

Cor Hitzerd is al veertig jaar als radiopiraat te horen in regio Drechtsteden op zijn zender Radio A...

Zaterdag: concert Nieuw-Zeelandse 'Ed Sheeran' op TV Dordrecht

Dit weekend herhalen we op TV Dordrecht een bijzonder concert, een optreden van de Nieuw-Zeelandse m...