Dordrecht, Netherlands

Dordrecht kleurt oranje

Koningsdag wordt massaal gevierd in de stad. De straten en pleinen van Dordrecht zijn drukbezet met vrijmarkten en feestelijke optredens ter ere van de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander.
Jeroen de Wijs | 27 april 2017 17:06 | Aangepast op 27 april 2017 17:06
De dag begon met de aubade bij het stadhuis. Deze typisch Nederlandse traditie, waarbij het volk de koning toezingt, werd muzikaal vormgegeven door Jubals Big Band, het Jubal Drum & Bugle Corps en kinderkoor de Kerkuiltjes. Opvallend was het muzikale optreden van burgemeester Van der Velden, die een deuntje meespeelde op de trompet. "Ik doe zo mee, omdat we samen het feest vieren", aldus de burgemeester.als Net als in de rest van Nederland vormden vrijmarkten het decor van de stad. Ondanks dat het kleedje op de vrijmarkt hier taboe is, hebben mensen hun zolder uitgeruimd om diverse spullen uit te stallen op straat. Voor jong en oud viel er voldoende te kopen en verkopen.


In het Dordrechts Museum konden inwoners tijdens een brunch genieten van een Koningsbrunchconcert. Onder meer de gedecoreerden met een lintje, die gisteren werden opgespeld in de Grote Kerk, waren hierbij aanwezig.


Ook was er spektakel op het Statenplein, waarbij diverse muziekkorpsen uit Nederland hun show opvoerden. Zo verzorgde onder meer de Jubal Drum & Bugle Corps, die ook aanwezig was bij de aubade, een optreden onder het toezicht van veel publiek.


Net als voorgaande jaren vormt de Spuiboulevard het decor voor muziekfestival Dancetour. Vanaf 13.30 uur kunnen de voetjes van de vloer op twee verschillende area´s. Het dancefeest duurt tot vanavond 21.00 uur.

Ook dit jaar is er ter afsluiting van Koningsdag op het Drierivierenpunt een vuurwerkshow. Het vuurwerk wordt in samenwerking met de buurgemeenten Papendrecht en Zwijndrecht vanaf een ponton afgestoken en is tussen 22.30 uur en 22.50 uur te zien.

Lees ook

Zaterdag bij TV Dordrecht: Bibelot Livestream Pene Corrida

In de coronaperiode waren concerten bijna niet te bezoeken, en had de cultuursector het zwaar. Bibel...

Veiligheidsregio Zuid-Holland-Zuid afwijzend over komst meer vluchtelingen

Staatssecretaris Van der Burg vraagt gemeenten om extra bijstand om het aantal vluchtelingen dat bui...

Motorrijder vliegt tien meter door de lucht bij ongeluk

Aan de Laan der Verenigde Naties is donderdagmiddag een eenzijdig ongeluk gebeurd met een motorrijde...

Bus van links: Qbuzz rijdt reguliere dienstregeling

Terwijl NS-stakingen regio’s dreigen plat te leggen, gaat Qbuzz vanaf 22 augustus weer de regulier...

Luister hier naar de eerste aflevering van de FC Dordtcast

De eerste aflevering van de FC Dordtcast is vanaf nu te beluisteren. De nieuwe podcast is het result...

Muziek, gedichten en toespraken tijdens herdenking moord broers De Witt

Op de Visbrug vond afgelopen zaterdag voor de zesde keer de herdenking van de moord op de broers De ...