Dordrecht, Netherlands

Dordtse Benito wint twee keer zilver op Invictus Games The Hague 2020

Benito Versluijs Dennis Koorevaar
Het evenement werd door corona twee jaar uitgesteld, maar vorige week was het dan eindelijk zover: de Invictus Games 2020. Dit jaar werd het evenement gehouden in Den Haag en de Dordtse Benito Versluijs was erbij. “Geweldig om mee te maken!”
Dennis Koorevaar | 25 april 2022 15:18 | Aangepast op 25 april 2022 15:18
“Het was ontzettend mooi om te zien dat de tribune helemaal oranje kleurde. Familie en vrienden waren erbij om me te komen aanmoedigen. De sfeer was geweldig.”

De Invictus Games is een sportevenement voor oud-militairen die ziek of gewond zijn geraakt tijdens hun diensttijd. De 25-jarige Benito zat tot 2018 bij de luchtmacht en liep een hersenbeschadiging op door het gebruik van bepaalde medicatie. Daardoor kan hij zijn benen niet meer aansturen en belandde hij in een rolstoel. Een flinke klap om te verwerken, vertelt hij. “Het sporten moet je zien als een vorm van revalidatie. En het laat je inzien dat je handicap, of dat nu mentaal of fysiek is, niet het einde van de wereld is.”

“Toen ik in het revalidatiecentrum van defensie lag, ben ik een paar keer wezen kijken bij verschillende trainingen van het invictusteam. Zij lieten zien wat ze nog allemaal konden, ook zonder benen bijvoorbeeld. Dat was voor mij zo inspirerend om te zien. Toen dacht ik: ‘als zij dat kunnen, kan ik het ook’.”
Benito met zijn zilveren medailles Dennis Koorevaar
En zo is het balletje voor de in Zwijndrecht wonende Dordtenaar gaan rollen. Letterlijk, want na het zien van de trainingen ontstond zijn passie voor het basketballen. “Rolstoelbasketbal was de eerste sport die ik zag. Een super mooi spelletje om te spelen.” En dat spelen gaat hem goed af, want het leverde hem een zilveren medaille op. “Uitgereikt door Prins Harry en koning Willem-Alexander.”

Zijn tweede zilveren plak kreeg hij voor zijn zwemprestatie op de 50 meter rugslag. “Die kreeg ik van mijn ouders. Dat was ook een erg bijzonder moment.”

Volgend jaar zijn de Invictus Games in Düsseldorf, als het aan Benito ligt is hij er dan ook weer bij.

Lees meer over:

zilver|Invictus Games|basketbal|