Dordrecht, Netherlands

Dordtse cafés hebben, ondanks maatregelen, een goede eerste dag

Tweede Pinksterdag is voor horeca-ondernemers in het centrum goed verlopen. Om 12.00 uur mochten zij weer open: aan het begin van de middag was het er nog rustig, maar later liepen steeds meer terrassen voller te lopen.
Corrado Francke | 1 juni 2020 17:25 | Aangepast op 1 juni 2020 17:25
"We waren best nerveus", geeft Yvonne Kilsdonk, eigenaar van Grand Café Groothoofd en Jongepier, toe. "Maar het viel mij honderd procent mee, ook al stonden mensen voor de middag al bij de bankjes te wachten totdat ze mochten gaan zitten."

Ook in deze cafés werden de corona-maatregelen nageleefd, onder andere door speciale 'afzettafels' waar de bediening de hapjes en drankjes op konden zetten. "Het is goed te doen. We missen alleen een hoop stoelen, maar de eerste dag geef ik een tien."

&t=1s

Meest gelezen

Tunnel deels dicht en lange file na botsing meerdere auto's en vrachtwagen

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 28 nov 2025 11:39

Lees ook

Wethouder door het stof voor openmaken kisten in grafkelders: 'Had nooit mogen gebeuren'

In de grafkelders van de Dordtse begraafplaats Essenhof zijn sinds 2013 kisten geopend terwijl de na...

Bewoners voelen zich onveilig na fataal ongeluk: ‘Het was wachten tot het misging’

Na het verkeersdrama dinsdagmiddag op de Dordtse Krispijnseweg gaat het de dag erna vooral over hard...

Voedselbank Dordrecht viert éénjarig bestaan met muurschildering en extra hulpverlening

De Dordtse voedselbank aan de Edisonstraat vierde woensdag haar éénjarig bestaan. Ter gelegenheid da...

Dodelijk ongeluk bij onbewaakte spoorwegovergang: risico's waren bekend

De veiligheidsrisico's bij de onbewaakte spoorwegovergang in het Brabantse Hooge Zwaluwe waren beken...

'Neem vrede met de wisselvalligheid van FC Dordrecht'

FC Dordrecht slikt de zesde nederlaag van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Op de Krommedij...

Deze horecaondernemer wint prestigieuze prijs: 'Ik ben ongelofelijk trots'

Alblasserdammer en horecabaas Bjorn van Dijl is tijdens de Entree Awards uitgeroepen tot Horecaonder...