Dordrecht, Netherlands

Dordtse horeca tegen voedselverspilling

Vers eten, dat doen we het liefst, maar wat doen we met de restjes? Een gemiddelde Nederlander gooit 41 kilo eten per persoon weg. Maar dat kan anders. Verschillende Dordtse horeca-gelegenheden steken daar een stokje voor.
Petra Scheurwater | 5 februari 2019 17:13 | Aangepast op 5 februari 2019 17:13
BackWerk, Daantje food & drinks, The Suco Bar, Smyrna Tandoor Restaurant en Mood Loungebar en Broodbar Boer' n Bontde zetten onder andere hun beste beentje voor in de strijd tegen voedselverspilling. Zij proberen zo min mogelijk eten weg te gooien.

"Wij koken zo minimaal mogelijk op een dag", vertelt Jermain Chin Fung Chung van Boer 'n Bondje. "We hebben wel genoeg eten in huis, maar hopen wel dat het precies genoeg is of sommige mensen helaas nee moeten verkopen."

Restjes kunnen ook op een andere manier opgemaakt worden, ze kunnen namelijk ook naar mensen toe die het minder hebben. Hiervoor bestaat de app Too Good to go waarin onder andere, waarin hotels, restaurants, bakkers en andere eetgelegenheden onverkocht eten en producten goedkoop kunnen aanbieden.

Lees ook

Zondag op TV Dordrecht: Via Cultura over kunst en muziek

Deze zondag staat in Via Cultura kunst en muziek centraal. Presentator Ivo van der Vat ontvangt in V...

Zwijndrecht gaat voor het eerst tegelwippen

Zwijndrecht doet voor het eerst mee aan het NK Tegelwippen. Van 31 maart tot 31 oktober gaan gemeen...

Aanrander slaat vier keer toe in twee dagen: 'Enorm veel spijt'

Een 56-jarige man uit Dordrecht is schuldig bevonden aan vier aanrandingen, maar krijgt er geen stra...

Monument voor maritieme industrie gedoopt: 'Toont kracht van de streek'

Na maandenlange voorbereidingen is het zover: een maritiem monument om de eeuwenlange maritieme trad...

Alblasserdam trekt ondersteuning Chemours in

Gemeente Alblasserdam gaat in 2025 geen gemeentelijke ondersteuning meer bieden aan de Dordtse chemi...

Verpleegkundige wist niet dat Marion allergisch was: 'Het scheelde weinig of ze moesten me reanimeren'

De patiëntveiligheid in ziekenhuizen staat steeds meer onder druk doordat de uitwisseling van medisc...