Dordrecht, Netherlands

Dordtse horeca tegen voedselverspilling

Vers eten, dat doen we het liefst, maar wat doen we met de restjes? Een gemiddelde Nederlander gooit 41 kilo eten per persoon weg. Maar dat kan anders. Verschillende Dordtse horeca-gelegenheden steken daar een stokje voor.
Petra Scheurwater | 5 februari 2019 17:13 | Aangepast op 5 februari 2019 17:13
BackWerk, Daantje food & drinks, The Suco Bar, Smyrna Tandoor Restaurant en Mood Loungebar en Broodbar Boer' n Bontde zetten onder andere hun beste beentje voor in de strijd tegen voedselverspilling. Zij proberen zo min mogelijk eten weg te gooien.

"Wij koken zo minimaal mogelijk op een dag", vertelt Jermain Chin Fung Chung van Boer 'n Bondje. "We hebben wel genoeg eten in huis, maar hopen wel dat het precies genoeg is of sommige mensen helaas nee moeten verkopen."

Restjes kunnen ook op een andere manier opgemaakt worden, ze kunnen namelijk ook naar mensen toe die het minder hebben. Hiervoor bestaat de app Too Good to go waarin onder andere, waarin hotels, restaurants, bakkers en andere eetgelegenheden onverkocht eten en producten goedkoop kunnen aanbieden.

Meest gelezen

Tunnel deels dicht en lange file na botsing meerdere auto's en vrachtwagen

Rijnmond | Redactie Streek 56 | 28 nov 2025 11:39

Lees ook

Bewoners voelen zich onveilig na fataal ongeluk: ‘Het was wachten tot het misging’

Na het verkeersdrama dinsdagmiddag op de Dordtse Krispijnseweg gaat het de dag erna vooral over hard...

Voedselbank Dordrecht viert éénjarig bestaan met muurschildering en extra hulpverlening

De Dordtse voedselbank aan de Edisonstraat vierde woensdag haar éénjarig bestaan. Ter gelegenheid da...

Dodelijk ongeluk bij onbewaakte spoorwegovergang: risico's waren bekend

De veiligheidsrisico's bij de onbewaakte spoorwegovergang in het Brabantse Hooge Zwaluwe waren beken...

'Neem vrede met de wisselvalligheid van FC Dordrecht'

FC Dordrecht slikt de zesde nederlaag van het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. Op de Krommedij...

Deze horecaondernemer wint prestigieuze prijs: 'Ik ben ongelofelijk trots'

Alblasserdammer en horecabaas Bjorn van Dijl is tijdens de Entree Awards uitgeroepen tot Horecaonder...

Voetganger (34) die werd geschept door auto in ziekenhuis overleden

De voetganger die dinsdag aan het einde van de middag op de Krispijnseweg in Dordrecht werd aangered...