Dordrecht, Netherlands

Dordtse muziek weerklinkt door Italiaanse straten

In de straten van Italië weerklonk Dordtse muziek dankzij het Jubal drum & bugle corps uit Dordrecht. “Donderdagavond vertrokken wij naar Italië, eenmaal daar troffen wij 44 graden aan”, vertelt Juballer Tim van Driel.
Marie Frenay | 28 juli 2022 17:30 | Aangepast op 28 juli 2022 16:48
Ieder jaar vertrok het corps naar Amerika of naar Italië, maar door corona was dit de afgelopen twee jaar niet mogelijk. Maar eindelijk kon het weer. Donderavond vertrok het Dordtse corps naar het buitenland. “Omdat het zo extreem warm was besloten wij in de ochtend te repeteren. In de middag hingen wij wat rond in het zwembad en ‘s avonds gaven wij optreden”, zegt van Driel.

De afgelopen week heeft de groep een verslag bijgehouden van hun muzikale avonturen op Facebook en op hun website. De band beschrijft zo hun dagen en optredens. “Het is best zwaar wat wij doen”, vertelt van Driel. In onderstaande video op hun Instagram zie je de jongeren optreden. Ze slepen en marcheren met zware instrumenten in de brandende zon.
Ondanks deze fysiek zware uitdagingen reageert Tim van Driel enthousiast op de vraag hoe de tour verloopt: “Ja, het gaat hartstikke goed. Inmiddels zijn wij aangekomen in België.”

Dit weekend geven de jonge muzikanten hun laatste optreden bij het WMC, Wereld Muziek Concours, in Kerkrade. Daarna komen ze weer terug naar Dordt!

Lees meer over:

Jubal|

Lees ook

Dordtse Evy (20) naar Amerika: 'Trainen in veertig graden en de gehele dag doorgaan'

Het is Evy Metsemakers haar grote droom: trainen bij een Amerikaans-corps (Carolina Crown) voor een ...

Muzikale workshops voor leerlingen van CBS Johan Friso

Afgelopen maandag stond helemaal in het teken van muziek op basisschool Johan Friso. Van drummen to...

Tot het einde gaan in Amerika, Evy ging ervoor

"Geweldig leuk, maar ik heb me er zelf doorheen gesleept", lacht de Dordtse Evy als ze terug kijkt o...

Jong Jubal viert feest met jeugdtaptoe

Geen voetbal, maar tromgeroffel en trompetgeschal zaterdagavond op het veld van voetbalclub Oranje ...