Dordrecht, Netherlands

Dordtse Noble spetterde in The Voice Senior

You go back to her, and I go back to black", zong de Dordtse zangeres Noble vrijdagavond in de talentenshow The Voice Senior van RTL/Talpa. De juryleden staken na die woorden uit het liedje Back to Black van Amy Winehouse hun enthousiasme niet onder stoelen of banken.
Jordy Nijenhuis | 25 augustus 2018 10:17 | Aangepast op 25 augustus 2018 10:17
.

"Hier wordt de volgende dag over gesproken", "wat een stem" en "superstoer wijf" was het jubelende commentaar van juryleden Gerard Joling, Gordon, Marco Borsato, Ilse de Lange en Angela Groothuizen.

De 71-jarige Noble zat vrijdagavond zelf thuis met haar dochter Menke en diens dochter en zoon en de twee beste vrienden van Menke te kijken naar de blinde audities van zangwedstrijd The Voice Senior. Dat is een talentenjacht voor zangers en zangeressen die wat ouder zijn dan de deelnemers aan de meeste programma's.

Tekst gaat verder onder de video:


Hoewel iedereen in het gezelschap natuurlijk enorm trots is op de 71-jarige Noble, vond ze het zelf wat minder om zichzelf terug te zien. Toch keek ze gewoon mee. "Ik ga mezelf natuurlijk niet verstoppen", zegt ze tegen RTV Rijnmond. "Ik dacht: die zingt aardig." Ze vond het wel prachtig om de reacties en de rest van de show nog een keer goed te kunnen zien. "De helft gaat langs je heen als je daar staat."

Noble vindt haar competitie erg goed. "Ik vond het ook leuk om de anderen te zien. Vooral Bob, die zong Frank Sinatra." Ze ziet ook verschil tussen deze deelnemers en die van andere talentenjachten. "Kijk, die jongeren kunnen misschien wel beter zingen, maar ze zingen allemaal hetzelfde. Dit is totaal verschillend."De zangeres, die naast het podium Marianne Nobel heet, wordt achter de microfoon graag aangeduid met 'Noble'. "Dat is voor m'n internationale doorbraak", zegt ze spottend.

Volgende week is nog een ronde blind auditions, de week daarop zijn de knock-outs al, daar is Noble weer in de spotlights te zien. "Het moet voor die oudjes allemaal niet te lang duren natuurlijk."

Kijkcijfers

The Voice Senior kende qua kijkcijfers een goede start. Het programma trok 1.569.000 kijkers en was na het NOS Journaal het best bekeken tv-programma van de vrijdagavond.

(Tekst: Rijnmond Foto: RTL/TALPA)

Lees ook

Ben Corino brengt eerst plaat uit; O Schapenkop…..

Oh Denneboom, Oh Denneboom, maar dan op z'n Dordts. Dan krijg je natuurlijk O Schapekop, O Schapekop...

Lokale cadeautjes worden bezorgd met de tax

De gemeente Dordrecht komt samen met Dordrecht Marketing en de POBD met extra initiatieven om ondern...

Te veel gasten negeren bezoekregel, ziekenhuis neemt maatregelen: ‘Discussiëren kost veel tijd en energie’

Het Albert Schweitzer ziekenhuis gaat gasten die de bezoekregeling negeren niet meer toelaten tot he...

Blij met de boosterprik op tweede kerstdag: 'Een mooi kerstcadeautje'

Geen bezoekje aan de meubelboulevard, dit jaar op tweede kerstdag en ook naar het Kerstcircus zit er...

Dit zijn de maatregelen rondom oud en nieuw

Net als vorig jaar is er komende jaarwisseling weer een aantal maatregelen getroffen. Ook al verschi...

Beperkte kans op overlast door hoge waterstand woensdagavond

Het rivierwater rondom het eiland van Dordrecht is hoger dan gebruikelijk, meldt gemeente op Faceboo...