Dordrecht, Netherlands

Dordtse Noble spetterde in The Voice Senior

You go back to her, and I go back to black", zong de Dordtse zangeres Noble vrijdagavond in de talentenshow The Voice Senior van RTL/Talpa. De juryleden staken na die woorden uit het liedje Back to Black van Amy Winehouse hun enthousiasme niet onder stoelen of banken.
Jordy Nijenhuis | 25 augustus 2018 10:17 | Aangepast op 25 augustus 2018 10:17
.

"Hier wordt de volgende dag over gesproken", "wat een stem" en "superstoer wijf" was het jubelende commentaar van juryleden Gerard Joling, Gordon, Marco Borsato, Ilse de Lange en Angela Groothuizen.

De 71-jarige Noble zat vrijdagavond zelf thuis met haar dochter Menke en diens dochter en zoon en de twee beste vrienden van Menke te kijken naar de blinde audities van zangwedstrijd The Voice Senior. Dat is een talentenjacht voor zangers en zangeressen die wat ouder zijn dan de deelnemers aan de meeste programma's.

Tekst gaat verder onder de video:


Hoewel iedereen in het gezelschap natuurlijk enorm trots is op de 71-jarige Noble, vond ze het zelf wat minder om zichzelf terug te zien. Toch keek ze gewoon mee. "Ik ga mezelf natuurlijk niet verstoppen", zegt ze tegen RTV Rijnmond. "Ik dacht: die zingt aardig." Ze vond het wel prachtig om de reacties en de rest van de show nog een keer goed te kunnen zien. "De helft gaat langs je heen als je daar staat."

Noble vindt haar competitie erg goed. "Ik vond het ook leuk om de anderen te zien. Vooral Bob, die zong Frank Sinatra." Ze ziet ook verschil tussen deze deelnemers en die van andere talentenjachten. "Kijk, die jongeren kunnen misschien wel beter zingen, maar ze zingen allemaal hetzelfde. Dit is totaal verschillend."De zangeres, die naast het podium Marianne Nobel heet, wordt achter de microfoon graag aangeduid met 'Noble'. "Dat is voor m'n internationale doorbraak", zegt ze spottend.

Volgende week is nog een ronde blind auditions, de week daarop zijn de knock-outs al, daar is Noble weer in de spotlights te zien. "Het moet voor die oudjes allemaal niet te lang duren natuurlijk."

Kijkcijfers

The Voice Senior kende qua kijkcijfers een goede start. Het programma trok 1.569.000 kijkers en was na het NOS Journaal het best bekeken tv-programma van de vrijdagavond.

(Tekst: Rijnmond Foto: RTL/TALPA)

Lees ook

Politie vat spoorloper (39) na zoekactie in de kraag: ‘Levensgevaarlijk’

De politie heeft woensdag een man opgepakt die ter hoogte van het Halmaheiraplein in Dordrecht op he...

Woensdag op TV Dordrecht: Via Cultura Magazine

In het Via Cultura Magazine wordt deze week aandacht besteed aan het evenement HOF Live en de Voorle...

Wethouder Van der Linden: parkeerprobleem in december niet zomaar opgelost

Een parkeerplekje vinden in het weekend in het centrum is in november en december vaak een kriem: de...

Booktokkers geven geheimen prijs tijdens eerste Dordtse booktokevent

Duizenden views op TikTok en dat alleen maar door te vertellen over het boek dat je nu aan het lezen...

In twee weken al achtduizend euro voor Stichting Stolpersteine

Stichting Stolpersteine Dordrecht liet twee weken geleden weten op zoek te zijn naar ongeveer tiendu...

Dordts regenboogbeleid kent geen meetbare doelstellingen en is kwetsbaar

In een nieuw onderzoek van de Rekenkamer Dordrecht wordt duidelijk dat de gemeente concretere doelen...