Dordrecht, Netherlands

Dordtse Reddingsbrigade uitgeroepen tot beste van Nederland

Uitreiking Reddingsbrigade Nederland
Vrijwilligers van de Dordtse reddingsbrigade zijn afgelopen weekend verrast met mooi nieuws. Ze zijn namelijk uitgeroepen tot Reddingsbrigade van het Jaar. Al was de groep vrijwilligers, vanwege hun inzet bij Dordt in Stoom, niet aanwezig bij de uitreiking.
Ylva Verbeek | 27 mei 2024 11:56 | Aangepast op 27 mei 2024 11:56
'Buurman' Erik den Breejen van Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam nam de oorkonde in ontvangst tijdens de Algemene Ledenvergadering. Ieder jaar beloont Reddingsbrigade Nederland een team van vrijwilligers dat zich op een bijzondere manier heeft ingezet. Van de 147 lokale reddingsbrigades in Nederland zijn er uiteindelijk vijf genomineerd.

De Dordtse Reddingsbrigade is voorgedragen door hun collega's van de Alblasserdamse Reddingsbrigade. "In tijden van nood konden de Alblasserdammers bij ons in het zwembad terecht, meetrainen en deelnemen aan de examens." Volgens de voordracht kwamen ze 'in een warm bad terecht'.

Helpende hand
Dit is volgens de jury een extra reden om te kiezen voor dit team. "Veel verenigingen hebben het moeilijk, niet alleen reddingsbrigades. Het is noemenswaardig dat de vrijwilligers dit hebben gedaan zodat Reddingsbrigade Alblasserdam kan blijven bestaan. Een voorbeeld voor andere brigades", voegt Ernst Brokmeijer van Reddingsbrigade Nederland toe.

Daarnaast werd aangegeven dat de vrijwilligers van de Dordtse Reddingsbrigade een grote bijdrage leveren aan de lifesaving sport en de hulpverlening op en rond het water. "Wij zijn trots op onze vrijwilligers die de vereniging maken en waar de club op drijft", besluit de Dordtse Reddingsbrigade.

Lees meer over:

Reddingsbrigade|

Lees ook

Nieuwe aanwinst voor de Dordtse Reddingsbrigade

De Dordtse Reddingsbrigade heeft een nieuwe boot. Afgelopen zaterdag werd het nieuwe vaartuig gedoop...

Internationale reddingszwemtop doet Dordrecht aan bij ILSE wedstrijden

Dit weekend vonden er in de zwemhal op de sportboulevard speciale zwemwedstrijden plaats. Reddingszw...

Dordtse Reddingsbrigade wint NK Lifesaving

Eén keer per jaar meten de verschillende reddingsbrigades uit heel het land hun krachten met elkaar...

Dordrecht gastheer ILSE wedstrijd: reddingszwemmers in topvorm

Normaal gesproken redden ze leven, maar dit weekend zetten ze zich in om een prijs te bemachtigen. V...