Dordrecht, Netherlands

Een Knarrenhof in Dordrecht? Zo gaat het eraan toe in Gouda

Margreet Weber roept al jaren dat ze later met haar vriendinnen van de tennisvereniging wilt samenwonen. Inmiddels is het later en heeft de Dordtenaar besloten om er echt werk van te maken. Met een Knarrenhof in Dordrecht zou haar grote wens kunnen uitkomen.
Marie Frenay | 3 augustus 2022 17:02 | Aangepast op 3 augustus 2022 17:02
Margreet Weber en de VSP willen graag een Knarrenhof realiseren in Dordrecht. De politieke partij heeft daarom een initiatiefvoorstel ingediend bij de gemeenteraad. Dinsdagmiddag gingen Margreet en een paar leden van de VSP daarom een kijkje nemen in Gouda. Daar staat sinds een paar maanden een Knarrenhof.

Het Knarrenhof is bedoeld voor mensen die het leuk vinden om anderen een handje te helpen. “Ouderen kunnen langer op zichzelf wonen in zo’n gemeenschap”, vertelt fractievoorzitter van de VSP Richard in ‘t Veld. “Daarnaast kunnen bewoners elkaar helpen met boodschappen doen en er worden veel activiteiten gehouden”, voegt Weber eraan toe.

Toegankelijk
De gemeenschappelijke activiteiten zijn vrijblijvend. Het Knarrenhof is geen woongroep, eerder een gemeenschap. De gemiddelde leeftijd van deze gemeenschap ligt wel vrij hoog, rond de zestig namelijk. Maar dat betekent niet dat jongeren niet welkom zijn. “In principe mag iedereen zich inschrijven bij een Knarrenhof. Mensen komen dan op een wachtlijst en deze wachtlijst wordt dan afgewerkt”, vertelt in ‘t Veld.

Ook mensen met een kleinere beurs moeten zich straks een woning kunnen veroorloven in het nog te realiseren wooncomplex, vertelt initiatiefneemster Veber. “De woonvereniging wilt geen dure woningen bouwen. Het is ook de bedoeling dat er sociale woningen komen in ons Knarrenhof”, zegt Weber. In het wooncomplex moeten huur- en koopwoningen komen.

Obstakels
Ondanks het enthousiasme van de VSP en Margreet zal het nog wel even duren voordat het concept gerealiseerd kan worden. De huidige woningmarkt zorgt voor wat obstakels. “Er moet zo snel mogelijk een Knarrenhof komen in Dordrecht, maar er zal wel wat tijd overheen gaan voordat het hofje er staat. Het vinden van grond zal wel de grootste uitdaging worden”, zegt in ‘t Veld.

Mocht het Knarrenhof gebouwd worden, dan weet Margreet al wel waar het hofje moet komen te staan: “Ik kom uit Dubbeldam, dus als het Knarrenhof er komt dan zou ik hem natuurlijk ergens in Dubbeldam willen hebben.”

Lees meer over:

Knarrenhof|

Lees ook

Knarrenhof Dordrecht komt eraan

Zoals beloofd in de verkiezingsprogramma’s, hebben het CDA en de Verenigde Senioren Partij (VSP) aan...