Dordrecht, Netherlands

Eilandleven: Big Rivers 2023 en ‘best of’

De komende weken is in ons programma ‘Eilandleven’ nog ieder donderdag een concert van Big Rivers 2023 te zien. En gedurende de hele zomerperiode zenden we ook een aantal van de meest interessante reportages uit de eerste helft van dit jaar nog een keer uit. Deze donderdag is dat naast Club Classique van Dordt in Cello ook onze reportage over het Pinksterontbijt.
Marjolein Vos | 17 augustus 2023 17:00 | Aangepast op 17 augustus 2023 12:05
Maar we trappen deze Eilandleven af met het concert van het Dylan Vos Quartet op het podium bij de Houttuinen tijdens Big Rivers 2023. Op de zaterdagmiddag ging Ameezing niet door vanwege de hitte, maar de nieuwe jonge generatie talentvolle ‘jazz cats’ -zoals ze worden genoemd- stonden te spelen alsof er niets aan de hand was.

Op tweede Pinksterdag organiseerde Willemijn Nobel voor de vierde keer het Pinksterontbijt. In eerste instantie was er plek voor duizend mensen in de Dordtse binnenstad, maar om iedereen tussen de bomen te laten eten werd dat aantal teruggebracht naar 800.

Gelukkig hoefde Willemijn niet alles in haar eentje te doen. Zo werden alle tafels klaargezet door de scouting en werd ze bij de voorbereiding van de ontbijtjes geholpen door Sanne. Het resultaat was een hoop vrolijke gezichten op een zonnige Pinksterochtend.

Tenslotte een korte impressie van het lunchconcert van Club Classique tijdens Dordt in Cello van dit voorjaar. Club Classique is een jong en veelzijdig muziekgezelschap o.l.v. cellist Leonard Besseling en violiste Myrthe Helder. Tijdens hun ‘Classical Soundtracks’ speelden ze muziek uit bekende en minder bekende films.

Eilandleven, met deze week het optreden van het Dylan Vos Quartet op Big Rivers 2023, het pinksterontbijt en Club Classique, is deze donderdag 17 augustus vanaf 18.00 uur te zien op TV Dordrecht, direct na het Nieuws. Het concert van het Dylan Vos Quartet is ook op ons YouTube-kanaal en hieronder te bekijken.

Lees meer over:

Eilandleven|Big Rivers|

Lees ook

Donderdag in Eilandleven: herdenkingsdienst voor Rinie Boon

Hij was een bekende Dordtenaar: fotograaf Rinie Boon. Veel inwoners van de stad reageerden dan ook g...

Deze week in Eilandleven: expositie van Wim Heldens en de verhuizing van RTV Dordrecht

In ons tv-programma Eilandleven besteden we iedere donderdag aandacht aan kunst, cultuur en natuur o...

Oud en Nieuw op TV Dordrecht

Op oud- en nieuwjaarsdag blikken we op TV Dordrecht terug op 2023, met een uitgebreid jaaroverzicht ...

Terugblikken op 2023: drie dagen Big Rivers

De laatste dagen van dit jaar zijn aangebroken en dat betekent traditiegetrouw terugblikken op alles...

Meezingfestijn aMeezing afgelast vanwege storm

Weer geen aMeezing. Donderdagavond zou het projectkoor in de circustent van Royal hun afgelaste optr...

Alternatieve aMeezing bij Circus Royal

Wat normaal één van de hoogtepunten is van het Big Rivers Festival, moest deze zomer vanwege extreme...