Dordrecht, Netherlands

Driedaags foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje in Wantijpark ‘gezellig druk’

Traditiegetrouw doet foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje met Hemelvaartweekend onze stad aan. Ook dit jaar was dat het geval, al waren er wel een paar veranderingen ten opzichte van eerdere edities.
Redactie RTV Dordrecht | 22 mei 2023 13:30 | Aangepast op 22 mei 2023 12:07
Het festival dat in het teken staat van eten en drinken vindt normaal gesproken in het Weizigtpark plaats. Dat was dat dit jaar, vanwege de verbouwing van het park bij het station niet mogelijk. Dus werd er uitgeweken naar een beproefde festivallocatie: het Wantijpark. Volgens de organisatie was de locatie ideaal: groener, weidser en daarmee geschikter voor Lepeltje Lepeltje dan het Weizigtpark.

Hoewel de locatie dus zeer beviel zorgden gemeentelijke regels voor het organiseren van festivals voor een domper op de feestvreugde: vanwege andere jaarlijkse festivals die er ook in het Wantijpark gehouden worden mocht het festival maar drie dagen duren, in plaats van vier. De regels zijn er om de buurt en omwonenden tevreden te houden en overlast te beperken.

Één dag minder mocht de pret en het eetgenot echter niet drukken, met tweeëntwintig foodtrucks was er voor iedere bezoeker wat wils: van satè tot vegan hotdogs en van speciaalbier tot wijnen. Speciale aandacht was er besteed aan de vegetarische bezoekers, iedere foodtruck had namelijk minstens één vegetarische optie in de aanbieding.

Volgens de organisatie was het iedere dag lekker druk, met een paar duizend bezoekers verdeeld over drie dagen. Deze festivalgangers konden naast het eten genieten van de samenwerking tussen de organisatie achter Lepeltje Lepeltje en poppodium Bibelot. Dat resulteerde in een mix van live muziek, dj’s en intermezzo’s van Dordts Dichterscollectief Dichtbijdeklank voor wat extra poëtische inbreng.

Lepeltje Lepeltje zal dit jaar nog langs vijf andere steden gaan, om volgend jaar weer terug te komen naar Dordrecht. Volgens de organisatie is de kans groot dat het festival dan weer vier dagen zal duren en terug zal keren naar het Weizigtpark, maar daarover kon de organisatie nog geen uitsluitsel geven.

Voor bezoekers die nog niet alle foodtrucks hebben bezocht of Lepeltje Lepeltje gemist hebben zijn er nog vier mogelijkheden, in het pinksterweekend zijn de foodtrucks te vinden in Amersfoort en Apeldoorn, in de zomervakantie doet men nog Maastricht, Zwolle en Utrecht aan. Kijk hier voor de exacte data.

Bekijk hieronder ook nog een korte nabeschouwing met beelden van dit jaar.

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

Di-Rect in juni op Wantijlive in Dordrecht

De Nederlandse band Di-Rect speelt dit jaar op het Dordtse festival Wantijlive in juni van dit jaar....

Organisatie jongerenfestival In de Biesboschhal spreekt van “veelbelovende start”

De eerste editie van het nieuwe vierdaagse jongerenevenement In de Biesboschhal heeft meer dan 2500 ...

Biesboschhal het decor voor nieuw vierdaags cultuurevenement

Het monument de Biesboschhal op de Staart wordt donderdag 28 september tot en met zondag 1 oktober d...

Jongerenraad blij met aankondiging driedaags jongerenfestival

Eén van de wensen van het stadsbestuur lijkt dit najaar in vervulling te gaan: een nieuw festival, s...

Tweede editie Cultuur op de Hoek wederom succesvol verlopen

De tweede editie van Cultuur op de hoek is goed verlopen. Nadat wethouder Rik van der Linden het sta...

Dordt in Cello na lang wachten weer meerdaags, kaartverkoop valt tegen

Het zit er weer op, vier dagen van poëzie, klassieke muziek en vooral heel veel Cello in Dordt. Om d...