Dordrecht, Netherlands

Waarom FC Dordrecht voor Melvin Boel kiest als nieuwe hoofdtrainer

Melvin Boel werd maandag gepresenteerd als nieuwe trainer RTV Dordrecht / FC Dordrecht
Er waren meerdere kandidaten, maar de keuze voor Melvin Boel als nieuwe trainer van FC Dordrecht was snel gemaakt. Dat zegt algemeen directeur Hans de Zeeuw, die niet twijfelt aan de kwaliteiten van de van Feyenoord overgekomen Rotterdammer.
Corrado Francke | 4 juni 2024 16:11 | Aangepast op 4 juni 2024 16:11
"Het was zo overdonderend goed waar hij mee kwam", benadrukt De Zeeuw, die kon kiezen uit drie à vier kandidaten. "Het was voor mij een eenvoudige keuze ondanks dat hij door zijn Feyenoord-verleden met 3-0 achter stond."

'Echt op de inhoud gekeken'
Stond Boel, die sinds 2013 in verschillende functies bij Feyenoord werkte, dan juist niet met 3-0 voor? "Ik weet dat het gevoelig zou kunnen liggen, dan is het 'weer iemand van Feyenoord'. Maar we hebben echt op de inhoud gekeken en puur naar kwaliteit. Hij stak er met kop en schouders bovenuit", aldus De Zeeuw, die Boel prijst om zijn 'waanzinnige uitstraling'.

Al een paar weken was de overstap duidelijk van succescoach Michele Santoni, die na drie seizoenen aan de Krommedijk naar US Triestina in Italië verkaste. "Ik denk dat wij tussen de 25 en 30 trainers aangeboden kregen. Mark (Ruijl, red.) en ik hadden al snel een shortlist en het was binnen een paar dagen gedaan. Het is heel snel gegaan", zegt De Zeeuw.

Onervaren trainer
Waar het bij Boel nog aan ontbreekt, is ervaring in het betaald voetbal. Recentelijk slaagde hij voor zijn UEFA Pro-licentie, het diploma dat nodig is om als hoofdtrainer in het betaald voetbal aan de slag te gaan.

"Wij geven dit soort graag mensen graag een podium, dat hebben we ook min of meer met Michele Santoni gedaan", stipt De Zeeuw aan. "Hij was aan de ene kant bekend, maar ook onbekend. Nu hebben we hetzelfde gedaan: een jonge, ambitieuze trainer waar ik heel veel vertrouwen in heb."
Lovende afscheidswoorden
Over Santoni heeft de algemeen directeur lovende afscheidswoorden. "Hij heeft veel voor ons betekend en is een groot onderdeel geweest van het succes. Het is rustig bouwen geweest, want zijn eerste twee jaar was het nog niet echt 'hallelujah' als je kijkt naar de eindstand. Maar als je rustig blijft, kun je ook echt wat bereiken."

De Zeeuw heeft wel een dubbel gevoel dat zowel Santoni als assistent Pascal Bosschaart, die hoofdtrainer wordt van Feyenoord Onder 21, is weggegaan bij FC Dordrecht. "Het had mij wat beter uitgekomen als hoogstens één van de twee zou vertrekken", zegt hij.

Assistent en aanvallende middenvelder op komst
Een opvolger van Bosschaart als assistent wordt deze week of begin volgende week gepresenteerd. Dat geldt ook voor een aanvallende middenvelder, die de vertrokken aanvoerder Mathis Suray moet doen vergeten.

Boel, die dus het stokje van Santoni overneemt, mag komende zaterdag nog aan de bak met Feyenoord Onder 21, het team dat hij nu coacht. Dit seizoen pakte hij met de beloftenploeg de voorjaarstitel in de Onder 21 Divisie en neemt het zaterdag tegen FC Twente/Heracles Onder 21 op om de algemene landstitel.

Oefenprogramma
FC Dordrecht publiceerde dinsdag tevens een voorlopig oefenprogramma. Daarin zijn achtereenvolgens Oranje Wit, Feyenoord, SC Heerenveen, Willem II, Fortuna Sittard, OFI Kreta (Griekenland), Al Shamal Sports Club (Qatar) en Royal Francs Borains (België) de tegenstander.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Nu wél mooi weer tijdens festival Brand Parkies in Dordrecht

Pim Takkenkamp | Redactie Streek 56 | 23 jul 2024 13:14

Fatbikebestuurder naar het ziekenhuis na ongeluk met auto

Redactie RTV Dordrecht | Joram Niese | 22 jul 2024 13:00

Lees ook

Liam Bossin terug onder de lat bij FC Dordrecht: 'Dit voelt als thuiskomen'

Alsof hij nooit is weggeweest. Liam Bossin maakte afgelopen week zijn terugkeer bij FC Dordrecht wer...

Bekijk hier een samenvatting van FC Dordrecht - SK Beveren (0-1)

FC Dordrecht trok zaterdag in een vriendschappelijke wedstrijd tegen SK Beveren nipt aan het kortste...

FC Dordrecht nipt onderuit tegen SK Beveren in warm en moeizaam oefenduel

FC Dordrecht heeft de thuissupporters niet bepaald getrakteerd op spektakel in het vijfde oefenduel ...

Bossin terug bij FC Dordt, Receveur vertrekt: 'Geen match op sportief gebied'

Liam Bossin keert terug bij FC Dordrecht. De 28-jarige doelman was sinds het faillissement van zijn ...

Olde Keizer verdient contract bij FC Dordrecht, dat nog niet uitgewinkeld lijkt

Chiel Olde Keizer is de nieuwste contractspeler van FC Dordrecht. De linksback was de afgelopen weke...

Vliegende start voor Van der Sluijs bij FC Dordrecht: 'Goed dat hij dit laat zien'

Met een loepzuivere hattrick speelde Joep van der Sluijs zich zaterdag direct in de kijker van FC Do...