Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht begint uitstekend aan tweede periode met ruime zege op Jong Ajax

FC Dordrecht heeft vrijdagavond een ruime zege geboekt op laagvlieger Jong Ajax: 4-0. Drie goals in tien minuten bracht de thuisploeg in een luxepositie, waarna de feestvreugde na rust alleen maar groter werd.
Corrado Francke | 20 oktober 2023 23:19 | Aangepast op 20 oktober 2023 23:19
Ongeveer 2800 toeschouwers hadden hun weg naar het Matchoholic Stadion, waar de competitie werd hervat na de interlandbreak, gevonden. Dat gold niet voor enkele sterkhouders van Jong Ajax dit seizoen: spelers als Kristian Hlynsson, Mika Godts, Gabriel Misehouy en Anass Salah-Eddine waren in de hoofdstad achtergebleven.

Basisplek Smolarczyk
Aan Dordtse zijde was verdediger Antef Tsoungui geschorst en dat leverde de eerste basisplek van dit seizoen op voor de Pool Bartek Smolarczyk. Diens collega Mathis Suray was, na een prima voorzet van Ilias Bronkhorst, verantwoordelijk voor het eerste gevaar van de thuisclub.

Bronkhorst' naamgenoot, Ilias Sebaoui, kwam na ruim twintig minuten in de buurt van een doelpunt toen een subtiele poging van de Feyenoord-huurling op de lat strandde. Jong Ajax was gewaarschuwd, maar keek een paar minuten later toch tegen een achterstand aan. Een voorzet van Jari Schuurman belandde op het hoofd van spits René Kriwak, die voor zijn vierde treffer in drie wedstrijden tekende: 1-0.

Tweede en derde treffer
FC Dordrecht-doelman Luca Plogmann werd voor het eerst getest na een halfuur, maar daarna maakte de ploeg van Michele Santoni weer de dienst uit. En hoe, want binnen luttele minuten lag de derde Dordtse treffer er al in. Na een geweldige solo van linksback John Hilton verdubbelde Rocco Robert Shein de voorsprong en liet Bronkhorst, die alle ruimte kreeg, even later de supporters andermaal juichen: 3-0.

Beter dan tegen Cambuur, toen er met 5-2 gewonnen werd, was het spel van de ploeg niet. Effectiever wel. FC Dordrecht had weinig te vrezen van het inspiratieloze Jong Ajax, dat de naam als laagvlieger in de Keuken Kampioen Divisie dit seizoen ook na rust meer dan waar maakte.

Eerste treffer Van der Avert
De Dordtse jubelstemming werd namelijk alleen maar groter toen verdediger Jop van der Avert een corner van Schuurman binnenkopte: 4-0. Het betekende niet alleen de derde assist van Schuurman dit duel, maar ook het eerste doelpunt van Van der Avert in het betaalde voetbal.

De ruime voorsprong was voor Santoni aanleiding om flink door te wisselen met het oog op de wedstrijd in Helmond aanstaande maandag. Zo kwamen Abdallah Aberkane, Elso Brito en Tim Receveur het laatste halfuur in actie, deed Feyenoord-huurling Korede Osundina een kwartier mee en debuteerde Rogier van Gogh voor de 'Schapenkoppen'.

Staande ovatie
Veel gebeurde er echter niet meer. Osundina kreeg nog wel een mogelijkheid om zijn eerste Dordtse treffer te maken, maar drukte de bal net langs de 'verkeerde' kant van de paal. Dat maakte voor de supporters niets meer uit, want zij hadden aan vier treffers voldoende voor een staande ovatie na het laatste fluitsignaal.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst (Aberkane/62), Smolarczyk (Van Gogh/85), Van der Avert, Hilton (Brito/62); Schuurman, Shein (Receveur/62), Suray; Segecic (Osundina/76), Kriwak, Sebaoui

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

10 jaar na promotie FC Dordrecht: hoofdrolspelers blikken terug op 'kippenvelmoment'

Voor iedereen die FC Dordrecht een warm hart toedraagt, is 18 mei 2014 een historische dag. Deze zat...

Mathis Suray, aanvoerder FC Dordrecht, vertrekt naar Go Ahead Eagles

FC Dordrecht-aanvoerder Mathis Suray maakt deze zomer de overstap naar Go Ahead Eagles. Bij de eredi...

FC Dordrecht morele winnaar bij FC Emmen: 'We weten hoe goed we thuis zijn'

"We hebben de eerste klappen uitgedeeld", concludeert trainer Michele Santoni na afloop van het 2-2 ...

FC Dordrecht houdt redelijke uitgangspositie over aan start play-offs bij FC Emmen

FC Dordrecht is de dubbele confrontatie tegen FC Emmen in de play-offs begonnen met een gelijkspel. ...

FC Dordrecht met vertrouwen de play-offs in: 'Willen heel graag promoveren'

FC Dordrecht begint dinsdag aan de nacompetitie, het absolute toetje van de eerste divisie. Na een u...

Wat zijn de kansen van FC Dordrecht in de play-offs?

De play-offkoorts stijgt in Dordrecht: wat krijgen de Schapenkoppen voor elkaar? Voor de podcastmann...