"Het betaald voetbal was hartstikke veilig", begint de Zeeuw. "We hebben alleen maar complimenten gekregen. Ook van onze burgemeester. Heel terecht. Want we hebben heel veel tijd en heel veel moeite erin gestopt om aan alle voorwaarden te voldoen. Ja, dan valt dit wel rauw op je dak."
"Uiteraard staan we niet boven de maatschappij, daar zijn we onderdeel van. Dan is het wel wrang dat je wel naar de Efteling, het Rijksmuseum en bioscopen en theaters kan. Dan heb je ook verplaatsingen en moeten mensen ook reizen. Ik misgun ze helemaal niets, ik begrijp het. Iedereen staat ook voor zijn eigen toko. Dus het is heel logisch dat zij er ook voor knokken. Maar het is wel wrang voor ons."
Grote financiële gevolgen
Het spelen van wedstrijden zonder publiek is niet alleen sfeerloos, maar de club loopt ook nog eens 10.000 euro per thuiswedstrijd mis. Voor nu gaat het alleen om de wedstrijd op 18 oktober tegen Almere City, maar als het er nog veel meer gaan worden, dan wordt het volgens de Zeeuw wel zorgwekkend. "Maar ik ben wel bang dat het misschien langer gaat duren."
Clubs gaan failliet
Stel dat het hele seizoen zonder publiek gespeeld moet worden, dan heeft het hele betaald voetbal volgens de Zeeuw een serieus probleem als daar geen financiële steun tegenover staat. "Dan praten we echt niet alleen over FC Dordrecht. Dan hebben wij het ook moeilijk, zeker. Maar dan gaat denk ik de helft van de Keuken Kampioendivisie en ook een deel van de Eredivisieclubs gewoon failliet.
&t=47s