Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht laat zege op ADO in blessuretijd uit handen glippen

FC Dordrecht heeft vrijdagavond verzuimd een zege te boeken op concurrent ADO Den Haag. De ploeg van trainer Michele Santoni dacht met hangen en wurgen de zege over de streep te trekken, maar zag ADO in blessuretijd toeslaan: 2-2.
Corrado Francke | 24 november 2023 23:26 | Aangepast op 24 november 2023 23:26
Het duel met de Hagenaren betekende voor de ploeg van Michele Santoni de aftrap van een loodzware reeks. Met niet alleen subtopper ADO op het programma, maar ook achtereenvolgens De Graafschap, Roda JC en VVV-Venlo. Stuk voor stuk tegenstanders die hoger staan dan de Dordtenaren en dus ook volop meedoen in de strijd om promotie.

Vroege goal én onderbreking
ADO stichtte via Daryl van Mieghem, wiens schot werd gekeerd door Dordt-goalie Luca Plogmann, het eerste gevaar. Aan de overkant was het eerste gevaar echter meteen doeltreffend: een fout in de Haagse defensie werd afgestraft door FC Dordrecht, met Ilias Sebaoui die de 1-0 voor zijn rekening nam en meteen voor euforische supporters zorgde.

Eén supporter was iets te euforisch, want de wedstrijd meteen tijdelijk stilgelegd door het inmiddels flink ingeburgerde begrip 'vreugdebier'. Het betekende minstens tien minuten langer koukleumen voor de toeschouwers, die massaal naar de Krommedijk waren afgereisd.

Hagel en wind
Terwijl de omstandigheden verslechterden, naast rukwinden kregen de spelers ook een flinke hagelbui voor hun kiezen, werd ADO sterker. Dat resulteerde in een terechte gelijkmaker, toen middenvelder Lasse Christensen ongehinderd een voorzet van routinier Bart van Hintum binnenkopte: 1-1.

Richting het rustsignaal gingen beide ploegen op zoek naar de voorsprong. Eerst kon Australiër Adrian Segecic geblunder in de Haagse defensie niet afstraffen, even later poeierde de bonkige Henk Veerman keihard tegen Dordt-goalie Luca Plogmann. Het laatste woord voor rust was toch voor FC Dordrecht. Een prima aanval werd vanaf de achterlijn tot 2-1 gepromoveerd en Sebaoui leek opnieuw de gevierde man, al had de treffer alle schijn van een eigen doelpunt.

Onnauwkeurig ADO
In de tweede helft moest ADO op zoek naar een treffer, maar deed dat vaak op onnauwkeurige wijze. De ploeg van aanvoerder Kürsad Sürmeli, die in het seizoen 2020/2021 nog 17 competitieduels voor FC Dordrecht speelde, liet veel aanvallen in de soep lopen.

Dat leidde tot drie wissels van trainer Darije Kalezic, die zag dat het anders moest om toch nog een resultaat mee te nemen uit het Matchoholic Stadion. In het 'Haags Kwartiertje' maakte Veerman bijna de 2-2 en waar ADO dacht aan een strafschop, werd de spits zelf teruggefloten wegens vasthouden. Wel of niet terecht: FC Dordrecht kwam hoe dan ook goed weg.

Toch nog de gelijkmaker
Zelf verzuimde de thuisclub het om de wedstrijd op slot te gooien en hield doelman Kilian Nikiema ADO in de wedstrijd toen de Dordtse aanvoerder Mathis Suray op hem af kwam gestormd. Even later schoot Feyenoord-huurling Shiloh 't Zand net naast.

FC Dordrecht dacht de zege met hangen en wurgen binnenboord te slepen, maar in blessuretijd ging het toch nog mis. Veerman kopte een corner binnen en bezorgde FC Dordrecht zodoende alsnog een zure avond: 2-2.

Opstelling FC Dordrecht: Plogmann; Bronkhorst, Tsoungui, Van der Avert, Hilton; Schuurman, 't Zand, Suray (Aberkane/88); Segecic (Osundina/83), Kriwak, Sebaoui (Noc/69)

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Oud-nieuwslezer TV Dordrecht Sieto Zeeman (66) overleden

Redactie RTV Dordrecht | 18 apr 2024 15:35

Aanhangwagen gekanteld op A15, bijna anderhalf uur vertraging

Corrado Francke | MerweRTV | 15 apr 2024 11:57

Lees ook

FC Dordrecht tien duels ongeslagen na zege op TOP Oss

FC Dordrecht heeft vrijdagavond de ongeslagen reeks verlengd naar tien wedstrijden. Thuis tegen TOP ...

Aftellen naar Tour de France Femmes is begonnen: 'Laat de stad geel kleuren'

De Tour de France Femmes komt steeds dichterbij. Op 13 augustus begint de tweede etappe van het wiel...

Waar eindigt het KKD-sprookje van FC Dordrecht? 'Dit smaakt naar veel meer'

FC Dordrecht blijft comfortabel op de roze wolk zitten en mag dromen van promotie naar de eredivisie...

FC Dordrecht declasseert NAC en verzekert zich van dikverdiende play-offplek

FC Dordrecht heeft zich voor het eerst sinds het seizoen 2017/2018 verzekerd van deelname aan de pla...

Minder FC Dordrecht-fans naar NAC na bekladding supporterscafé

Supporters van FC Dordrecht mogen vanavond niet meer met de auto naar het uitduel bij NAC Breda. Die...

FC Dordrecht dendert door richting de play-offs: 'Moeten het niveau heel hoog houden'

Met een 2-1 zege op De Graafschap bewees FC Dordrecht ook vrijdagavond bij de beste ploegen in de Ke...