Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht met de hakken over de sloot langs TOP Oss

FC Dordrecht - TOP Oss Corrado Francke
In een wedstrijd met weinig hoogtepunten heeft FC Dordrecht maandagavond gewonnen van TOP Oss. Een goal van Stijn Meijer bleek voldoende voor de overwinning: 1-0.
Corrado Francke | 14 maart 2022 21:54 | Aangepast op 14 maart 2022 21:54
Het was voor de tweede keer dat de ploeg van trainer Michele Santoni zich had voorbereid op het treffen met de Brabanders. Drieënhalve week eerder zorgde storm Eunice ervoor dat de toen geplande wedstrijd werd afgelast.

De start was stroef te noemen, want Dordrecht was de bal vaak al snel kwijt en zag doelman Liam Bossin een vroege treffer van de bezoekers voorkomen. Kyvon Leidsman mikte uit een omschakeling op de paal en zo waren de Dordtenaren andermaal gewaarschuwd.

Goal… of toch niet?
Toch waren het de thuissupporters die als eerste leken te kunnen juichen. Een vrije trap kwam via Stijn Meijer en Toine van Huizen bij Jacky Donkor en die ramde de bal tegen het net. Dat deed hij echter in buitenspelpositie waardoor het gejuich (en de goaltune) van korte duur was.

Van Huizen zelf was even later aan de overzijde belangrijk toen Mathis Suray bijna een assist gaf op Oss-aanvaller Jearl Margaritha. Bossin werd uitgekapt, maar de Dordtse captain voorkwam met een belangrijke sliding een voorsprong voor de gasten.

Dordt op voorsprong
Na een ruim halfuur konden de thuissupporters voor het eerst écht juichen. Anouar El Azzouzi snoepte de bal af en via buitenspelers Christian Conteh en Jacky Donkor hoefde Stijn Meijer de bal alleen maar binnen te tikken: 1-0. Het betekende de tiende seizoenstreffer van de spits.
Nadat de 73e verjaardag van Jan van Nieuwenhoven – al lang trouw supporter van de club en beter bekend vanwege de ‘Republiek Dordrecht’ – in de rust goed was gevierd op de Noordtribune, was het tijd voor deel twee.

Weinig spektakel
Omdat de thuisclub weinig creëerde bleef TOP Oss - dat zelf ook niet uitblonk in kansen – lang in de wedstrijd. Qua spektakel was het duel niet te vergelijken met drie avonden eerder, toen de Dordtenaren gelijkspeelden tegen Jong Ajax.

Pogingen wagen er wel, vanuit de Brabanders van onder meer Lorenzo Piqué en collega-verdediger Roshon van Eijma. Bossin had een antwoord op beide schoten en wist ook een kans van Jearl Margaritha te redden.

Dat bleek voldoende voor de overwinning. In de slotfase, waarin verdediger Seydine N’Diaye terugkeerde na het racisme-incident tegen MVV, hield Bossin het doel voor de derde keer dit seizoen schoon.

Het leverde een 1-0 overwinning en een, vanwege het gebrek aan spektakel, zeer waarschijnlijk korte samenvatting op.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Meest gelezen

Lees ook

Jari Schuurman verlengt contract bij FC Dordrecht met drie jaar

Middenvelder Jari Schuurman blijft drie jaar langer bij FC Dordrecht. Donderdagmiddag kondigde de cl...

KNVB over stilleggen duel FC Dordrecht na racisme-incident: ‘Walgelijk, kwetsend en schadelijk’

Voetbalbond KNVB heeft gereageerd op het stilleggen van de wedstrijd FC Dordrecht – MVV vrijdagavo...

De een blijft, de ander vertrekt: FC Dordrecht bereidt zich voor op transferzomer

Nog vijf wedstrijden te gaan en het seizoen zit erop voor FC Dordrecht. Ondertussen wordt er hard ge...

Bekijk hier een samenvatting van VV Arnemuiden - FC Dordrecht

FC Dordrecht opende vrijdagavond de oefencampagne met een 0-4 zege op tweedeklasser Arnemuiden. In h...

FC Dordrecht-aanvaller Jacky Donkor op weg naar Excelsior

Het zat er al even aan te komen: Excelsior wil Jacky Donkor binnenhalen. De buitenspeler van FC Dord...

Supporters FC Dordrecht en lokale omroep slaan handen ineen met podcast

De voetbalwereld is een podcast rijker: de FC Dordtcast. De podcast is het resultaat van een samenwe...