Dordrecht, Netherlands

FC Dordrecht moet ook weer in uitduels knallen: 'We zijn nog wat bescheiden'

Aanvaller Dylan Mbayo tijdens een training van FC Dordrecht Corrado Francke
Het verschil tussen thuis- en uitwedstrijden van FC Dordrecht in 2024 is groot. De ploeg pakte in de drie thuisduels dit kalenderjaar telkens de volle buit, maar voetbalde in evenveel uitwedstrijden slechts één punt bijeen. Daar moet komende week, bij de bezoekjes aan Jong PSV en MVV Maastricht, verandering in komen.
Corrado Francke | 22 februari 2024 16:05 | Aangepast op 22 februari 2024 16:05
"Het heeft niks te maken met betere tegenstanders of geen goed tactisch plan hebben. Maar thuis zijn we gretig en vliegen we erop, uit zijn we nog wat bescheiden", ziet trainer Michele Santoni. "Dat verschil zou niet moeten, maar we hebben nu twee wedstrijden om die trend te doorbreken."

Knappe thuisreeks
In het eigen M-Scores Stadion gaat het uitstekend met FC Dordrecht. De 1-0 zege op VVV-Venlo afgelopen vrijdag zorgde ervoor dat de winstreeks in eigen stadion werd verlengd naar vier wedstrijden. Jong PSV, komende maandag in Eindhoven de tegenstander, was de laatste ploeg die FC Dordrecht aan de Krommedijk een competitienederlaag bezorgde. Dat gebeurde in november, toen de ploeg op een 1-4 verlies werd getrakteerd.

Acht van de elf overwinningen dit seizoen voltrokken zich in eigen huis. Uit gaat het nog wat minder voor de wind. "Ik vind dat we vrijdag de lat heel hoog hebben gelegd", zegt Santoni, die het niveau van VVV-thuis ook komende week van zijn ploeg verwacht. "We staan zeven punten van de tweede plek, we moeten er alles aan doen om op deze trein te blijven."
Doelman Luca Plogmann hield dit seizoen al zeven keer de nul Corrado Francke
Doelman Luca Plogmann heeft dit seizoen een belangrijk aandeel in het succes van FC Dordrecht. De Duitser wordt gehuurd van Go Ahead Eagles en is, met momenteel zeven 'clean sheets', bezig aan een uitstekend seizoen. "Het is echt een teamprestatie, ook dat we de nul houden. We hebben dit seizoen wat blessures gehad, dus moesten we regelmatig wat schuiven. Maar het gaat steeds beter en met waar we nu staan, willen we zeker de play-offs halen", aldus Plogmann.

'Keepen in de eredivisie? Ik hoop het'
De goalie heeft wekelijks contact met Go Ahead Eagles-keeperstrainer Eric Weghorst. "Ze volgen me goed en ik hen ook, dus het is een goede samenwerking. Volgend jaar keepen in de eredivisie? Ik hoop het."

Maandag reist de ploeg naar De Herdgang, waar het met Jong PSV nog een appeltje te schillen heeft. "Ze bewegen heel veel en spelen fris voetbal. Maar als wij de wedstrijd beginnen zoals afgelopen vrijdag, moet ook Jong PSV niet een probleem worden", vertelt Santoni, die in Brabant nog niet kan beschikken over middenvelder Rocco Robert Shein.

Lees meer over:

FC Dordrecht|

Lees ook

FC Dordrecht kan domper met veel moeite relativeren: 'Ongelofelijk seizoen'

De promotiedroom van FC Dordrecht is zaterdag op pijnlijke wijze uiteen gespat. De 0-1 nederlaag teg...

Seizoen FC Dordrecht eindigt in mineur: FC Emmen slaat in de slotfase toe

De nacompetitie is voor FC Dordrecht vroeger dan gehoopt ten einde gekomen. FC Emmen sloeg zaterdagm...

10 jaar na promotie FC Dordrecht: hoofdrolspelers blikken terug op 'kippenvelmoment'

Voor iedereen die FC Dordrecht een warm hart toedraagt, is 18 mei 2014 een historische dag. Deze zat...

Mathis Suray, aanvoerder FC Dordrecht, vertrekt naar Go Ahead Eagles

FC Dordrecht-aanvoerder Mathis Suray maakt deze zomer de overstap naar Go Ahead Eagles. Bij de eredi...

FC Dordrecht morele winnaar bij FC Emmen: 'We weten hoe goed we thuis zijn'

"We hebben de eerste klappen uitgedeeld", concludeert trainer Michele Santoni na afloop van het 2-2 ...

FC Dordrecht houdt redelijke uitgangspositie over aan start play-offs bij FC Emmen

FC Dordrecht is de dubbele confrontatie tegen FC Emmen in de play-offs begonnen met een gelijkspel. ...