Dordrecht, Netherlands

Herdenkingsdienst voor Rinie Boon druk bezocht: “Meer dan een fotograaf"

Onder grote belangstelling is donderdagmiddag in de Trinitatiskapel afscheid genomen van de bekende Dordtse fotograaf Rinie Boon. Hij overleed vorige week plotseling op 68-jarige leeftijd.
Redactie RTV Dordrecht | 26 januari 2024 15:37 | Aangepast op 26 januari 2024 15:37
Rinie Boon zou eigenlijk alleen een gemeentelijke begrafenis krijgen, omdat hij niet verzekerd was. Maar oud-collega's, waaronder veel bekende Dordtenaren als Kees Thies, Philip Elzerman en Henk Donkervoort vonden dat Rinie een waardig afscheid verdiende. En dat waardige afscheid kwam er donderdagmiddag, met speeches en muziek in een volle Trinitatiskapel.


Boon werd in Dordrecht als fotograaf vooral bekend door zijn werk voor lokale kranten. Maar hij had ook landelijk succes. Zo maakte hij voor het weekblad Aktueel reportages in binnen- en buitenland. In onze stad werkte hij voor de huis-aan-huiskrant Merwesteyn en later De Stem van Dordt. De laatste decennia maakte hij vooral foto’s voor AD De Dordtenaar.

Philip Elzerman haalde tijdens de dienst herinneringen op uit het begin van zijn carrière onder met motto 'who the fuck is Rinie', met een mooi verhaal over een exclusieve fotoserie van Boon tijdens een Koninklijk bezoek aan de Roei- en zeilvereniging in Dordt.

AD-verslaggever André Oerlemans, die dertig jaar met hem samenwerkte, noemde Rinie meer dan een fotograaf: "hij was een foto-journalist, iedereen kende Rinie en Rinie kende iedereen". Nogmaals André: "het was heel fijn werken met hem, ik werkte dag en nacht met hem, totdat ik hem niet meer kon bereiken, het is echt ongelooflijk".

Aan het einde van de herdenkingsdienst werd de kist door collega's en vrienden naar buiten gedragen, Rinie Boon is vandaag in besloten kring gecremeerd.

Kijk hier naar een impressie van zijn afscheidsdienst, volgende week zenden we een uitgebreid verslag uit op TV Dordrecht.

Lees meer over:

Fotograaf|uitvaart|Rinie Boon|

Meest gelezen

Tweede grote stroomstoring in acht dagen treft Drechtsteden, opnieuw PFAS uitgestoten

Trevyn van Houwelingen | Redactie Streek 56 | 18 jun 2024 12:02

Snelweg A15 komende tijd meerdere keren afgesloten vanwege werkzaamheden

Ylva Verbeek | Redactie Streek 56 | 17 jun 2024 10:00

Eerste wedstrijd Oranje druk bekeken bij café Sebes

Joram Niese | Redactie Streek 56 | 17 jun 2024 14:32

Lees ook

Donderdag in Eilandleven: herdenkingsdienst voor Rinie Boon

Hij was een bekende Dordtenaar: fotograaf Rinie Boon. Veel inwoners van de stad reageerden dan ook g...

Uitvaart op het water nieuwe manier om afscheid te nemen

We hebben al kennis gemaakt met de eerste natuurbegraafplaats in onze regio, namelijk in Heinenoord....