Dordrecht, Netherlands

Het is vandaag Internationale Hamburgerdag

28 mei is Internationale Hamburgerdag. Reden genoeg om zelf ook een hamburger te eten. Verslaggever Dennis Koorevaar deed dat, vrijdagmiddag, met cameraman Jordy Hijman bij Brut Burgers & Steaks aan de Groenmarkt. We vragen aan Tim Pieters, medewerker bij Brut, wat nou het geheim is van een goede hamburger.
Vivian Rutte | 28 mei 2021 16:38 | Aangepast op 28 mei 2021 16:38
28 mei is het Internationale Hamburgerdag. Verslaggever Dennis Koorevaar en cameraman Jordy Hijman gingen langs bij Brut Burgers & Steaks aan de Groenmarkt. Ze vragen aan Tim Pieters, medewerker bij Brut, wat nou het geheim is van een goede hamburger.

“Een goede hamburger maak je door gebruik te maken van verse producten,” vertelt Tim. “Dat doen wij ook. Iedere dag worden er verse producten geleverd. Ook is het belangrijk dat je origineel blijft. Zo vervangen we regelmatig de kaart en proberen we aan te sluiten op wat op het moment hip is.”

Als we de burger geserveerd krijgen vraag ik of dit nu is wat een goede hamburger moet zijn. “Wij denken van wel,” zegt Tim dan lachend. “Jij gaat hem zo proeven, maar wij denken van wel.” En inderdaad; prima burgertje.

“Door corona hebben we een aangepaste kaart met momenteel acht verschillende hamburgers op het menu,” vertelt Tim. “Normaal zijn dat er zeker elf.” Het afgelopen anderhalf jaar is ook voor de burgerzaak een moeilijke periode geweest, geeft Tim aan. Zo zijn ze begonnen met bezorgen en moesten ze snel inspelen op de op dat moment geldende regels. “We zijn in de eerste week meteen gaan bezorgen en we zouden wel zien voor hoe lang dat moest. We hebben voor ons idee een derde bedrijf gestart in die periode.” Hij is dan ook blij dat binnenkort de maatregelen weer versoepelen en bezorgen straks niet meer nodig is.

De eerste mensen zaten begin van de middag al op het terras; “Ik hoop dat ze nog een hamburgertje bestellen vanmiddag.”

Meest gelezen

Papendrechtsebrug (N3) gaat volgend jaar negen maanden lang dicht

Corrado Francke | Jonathan Sekeris | 26 mei 2025 15:52

Lees ook

Wantijbad klaar voor het seizoen: nieuwe lichting toezichthouders geslaagd

Het Wantijbad kan dit weekend met een gerust hart open: een tiental badmeesters en juffen is deze we...

Marten de Roon heel even in Nederland voor opening trapveldje, maar: 'Ik blijf lekker in Italië'

Een trapveldje openen in zijn oude woonplaats Hendrik-Ido-Ambacht op een plek waar hijzelf als kind ...

Deze week in Op Pad Met Ad: nieuwe Dordtse burgemeester neemt afscheid in Laren

In de nieuwste aflevering van Op Pad Met Ad reist presentator Ad van den Herik af naar Laren. Hij is...

Dit nieuwe superjacht ging via onze streek van Rotterdam naar Schiedam

Het was hier en daar een beetje pielen, maar het is gelukt. Een megajacht dat is gebouwd op een sche...

Liam Bossin definitief van FC Dordrecht naar Feyenoord

Liam Bossin verruilt FC Dordrecht voor Feyenoord. De Belgisch-Ierse goalie werd sinds januari al ver...

Bijna één miljoen euro voor klaslokalen in slooppand: 'Geen structurele oplossing'

De gemeente Sliedrecht trekt 900.000 euro uit voor een grondige verbouwing van de voormalige Groen v...