Dordrecht, Netherlands

Het is vandaag Internationale Hamburgerdag

28 mei is Internationale Hamburgerdag. Reden genoeg om zelf ook een hamburger te eten. Verslaggever Dennis Koorevaar deed dat, vrijdagmiddag, met cameraman Jordy Hijman bij Brut Burgers & Steaks aan de Groenmarkt. We vragen aan Tim Pieters, medewerker bij Brut, wat nou het geheim is van een goede hamburger.
Vivian Rutte | 28 mei 2021 16:38 | Aangepast op 28 mei 2021 16:38
28 mei is het Internationale Hamburgerdag. Verslaggever Dennis Koorevaar en cameraman Jordy Hijman gingen langs bij Brut Burgers & Steaks aan de Groenmarkt. Ze vragen aan Tim Pieters, medewerker bij Brut, wat nou het geheim is van een goede hamburger.

“Een goede hamburger maak je door gebruik te maken van verse producten,” vertelt Tim. “Dat doen wij ook. Iedere dag worden er verse producten geleverd. Ook is het belangrijk dat je origineel blijft. Zo vervangen we regelmatig de kaart en proberen we aan te sluiten op wat op het moment hip is.”

Als we de burger geserveerd krijgen vraag ik of dit nu is wat een goede hamburger moet zijn. “Wij denken van wel,” zegt Tim dan lachend. “Jij gaat hem zo proeven, maar wij denken van wel.” En inderdaad; prima burgertje.

“Door corona hebben we een aangepaste kaart met momenteel acht verschillende hamburgers op het menu,” vertelt Tim. “Normaal zijn dat er zeker elf.” Het afgelopen anderhalf jaar is ook voor de burgerzaak een moeilijke periode geweest, geeft Tim aan. Zo zijn ze begonnen met bezorgen en moesten ze snel inspelen op de op dat moment geldende regels. “We zijn in de eerste week meteen gaan bezorgen en we zouden wel zien voor hoe lang dat moest. We hebben voor ons idee een derde bedrijf gestart in die periode.” Hij is dan ook blij dat binnenkort de maatregelen weer versoepelen en bezorgen straks niet meer nodig is.

De eerste mensen zaten begin van de middag al op het terras; “Ik hoop dat ze nog een hamburgertje bestellen vanmiddag.”

Meest gelezen

Grote opkomst verwacht voor Rode Lijn-demonstratie: ‘Het leeft echt in Dordrecht’

Erik van Krimpen | Redactie Streek 56 | 27 jun 2025 17:04

Begraafplaats Essenhof heeft zelf ingrepen gedaan bij keldergraven; gemeente laat het onderzoeken

Corrado Francke | Redactie Streek 56 | Pascal Lenstra | 24 jun 2025 10:10

Zo gaan Dordtse basisscholen om met de hittegolf

Jonathan Sekeris | Barbara Visscher | 30 jun 2025 13:40

Lees ook

Onderzoek wijst uit: kansen sluiting Chemours op juridische grond 'zéér gering'

De kans dat chemiebedrijf Chemours verplicht kan worden de deuren te sluiten is héél erg klein. "Er ...

Kuijt van start als trainer FC Dordrecht: 'Overtuigd door rust, stabiliteit en vertrouwen'

Dirk Kuijt is op een snikhete maandag begonnen als trainer van FC Dordrecht. Op zijn eerste werkdag ...

Celstraffen voor 'nepaannemers' die tientallen mensen voor half miljoen euro oplichtten

De rechter heeft een 50-jarige Dordtenaar veroordeeld voor het opzetten van nepklusbedrijven, waarme...

Landelijk hitteplan van kracht, drie gemeenten werken met eigen plan

'Drink voldoende, houd je huis koel en denk ook om elkaar'. Zo luidt het RIVM-advies om de hittegolf...

Heilige relikwieën in processie door hete binnenstad

De jaarlijkse Heilig Houtprocessie werd deze zondag gelopen in de Dordtse binnenstad. De twee splint...

Protestmars Rode Lijn trekt duizenden: ‘Dordrecht spreek je uit!’

“Dordrecht spreek je uit!”, klinkt het door de straten van het centrum. De ‘Rode Lijn Dordrecht’ de...