Dordrecht, Netherlands

Het is vandaag Internationale Hamburgerdag

28 mei is Internationale Hamburgerdag. Reden genoeg om zelf ook een hamburger te eten. Verslaggever Dennis Koorevaar deed dat, vrijdagmiddag, met cameraman Jordy Hijman bij Brut Burgers & Steaks aan de Groenmarkt. We vragen aan Tim Pieters, medewerker bij Brut, wat nou het geheim is van een goede hamburger.
Vivian Rutte | 28 mei 2021 16:38 | Aangepast op 28 mei 2021 16:38
28 mei is het Internationale Hamburgerdag. Verslaggever Dennis Koorevaar en cameraman Jordy Hijman gingen langs bij Brut Burgers & Steaks aan de Groenmarkt. Ze vragen aan Tim Pieters, medewerker bij Brut, wat nou het geheim is van een goede hamburger.

“Een goede hamburger maak je door gebruik te maken van verse producten,” vertelt Tim. “Dat doen wij ook. Iedere dag worden er verse producten geleverd. Ook is het belangrijk dat je origineel blijft. Zo vervangen we regelmatig de kaart en proberen we aan te sluiten op wat op het moment hip is.”

Als we de burger geserveerd krijgen vraag ik of dit nu is wat een goede hamburger moet zijn. “Wij denken van wel,” zegt Tim dan lachend. “Jij gaat hem zo proeven, maar wij denken van wel.” En inderdaad; prima burgertje.

“Door corona hebben we een aangepaste kaart met momenteel acht verschillende hamburgers op het menu,” vertelt Tim. “Normaal zijn dat er zeker elf.” Het afgelopen anderhalf jaar is ook voor de burgerzaak een moeilijke periode geweest, geeft Tim aan. Zo zijn ze begonnen met bezorgen en moesten ze snel inspelen op de op dat moment geldende regels. “We zijn in de eerste week meteen gaan bezorgen en we zouden wel zien voor hoe lang dat moest. We hebben voor ons idee een derde bedrijf gestart in die periode.” Hij is dan ook blij dat binnenkort de maatregelen weer versoepelen en bezorgen straks niet meer nodig is.

De eerste mensen zaten begin van de middag al op het terras; “Ik hoop dat ze nog een hamburgertje bestellen vanmiddag.”

Lees ook

Geen 'burger' of 'worst' meer? Dit bedrijf uit onze streek zoekt nieuwe naam voor vleesvervangers

Een sojaschijf of plantaardig lapje: het zouden zomaar de nieuwe namen kunnen worden voor producten ...

Valk valt uit, Kuijt loopt schorsing op: ‘Misschien moet ik mijn handen vastplakken’

Dirk Kuijt had zich een betere terugkeer bij ADO Den Haag, waar zijn trainersloopbaan begon, voorges...

FC Dordrecht slikt drie tegengoals na rust en verliest bij ADO

FC Dordrecht mocht vrijdagavond een helft hopen op een resultaat bij koploper ADO Den Haag. In het k...

Leren door te doen: de kinderen kunnen vanaf nu zelf een band plakken

Binnenband eruit, het lek opsporen en plakken maar! Ruim vijftig leerlingen uit groep acht van de Mo...

Kattenfilmpjes kijken voor het goede doel: dit weekend in Kinepolis Dordrecht

Kattenliefhebbers opgelet: CatVideoFest komt dit weekend opnieuw naar Kinepolis Dordrecht. Tijdens h...

Op Pad Met Ad op TV: hoe gaan raadsleden om met bedreigingen, intimidatie en geweld?

In de nieuwste aflevering van Op Pad Met Ad interviewt presentator Ad van den Heerik Abdullah Uysal ...