28 mei is het Internationale Hamburgerdag. Verslaggever Dennis Koorevaar en cameraman Jordy Hijman gingen langs bij Brut Burgers & Steaks aan de Groenmarkt. Ze vragen aan Tim Pieters, medewerker bij Brut, wat nou het geheim is van een goede hamburger.
“Een goede hamburger maak je door gebruik te maken van verse producten,” vertelt Tim. “Dat doen wij ook. Iedere dag worden er verse producten geleverd. Ook is het belangrijk dat je origineel blijft. Zo vervangen we regelmatig de kaart en proberen we aan te sluiten op wat op het moment hip is.”
Als we de burger geserveerd krijgen vraag ik of dit nu is wat een goede hamburger moet zijn. “Wij denken van wel,” zegt Tim dan lachend. “Jij gaat hem zo proeven, maar wij denken van wel.” En inderdaad; prima burgertje.
“Door corona hebben we een aangepaste kaart met momenteel acht verschillende hamburgers op het menu,” vertelt Tim. “Normaal zijn dat er zeker elf.” Het afgelopen anderhalf jaar is ook voor de burgerzaak een moeilijke periode geweest, geeft Tim aan. Zo zijn ze begonnen met bezorgen en moesten ze snel inspelen op de op dat moment geldende regels. “We zijn in de eerste week meteen gaan bezorgen en we zouden wel zien voor hoe lang dat moest. We hebben voor ons idee een derde bedrijf gestart in die periode.” Hij is dan ook blij dat binnenkort de maatregelen weer versoepelen en bezorgen straks niet meer nodig is.
De eerste mensen zaten begin van de middag al op het terras; “Ik hoop dat ze nog een hamburgertje bestellen vanmiddag.”