Dordrecht, Netherlands

Het Parkhuis officieel erkend als Expertisecentrum Korsakov

Het Parkhuis ontving woensdag de officiële landelijke erkenning als Regionaal Expertisecentrum Korsakov. Dat betekent dat het verzorgingshuis nu gespecialiseerd is in de zorg voor patiënten met Korsakov.
Marie Frenay | 9 juni 2022 13:09 | Aangepast op 9 juni 2022 13:09
Het Korsakov Kenniscentrum organiseerde op woensdag hun jaarlijkse congres. Tijdens dat congres kregen tien verschillende zorginstanties de officiële landelijke erkenning als Regionaal Expertisecentrum Korsakov. Het Parkhuis is een van deze zorginstellingen.

Wat is Korsakov?
Wanneer iemand langdurig lijdt aan een ernstig B1 tekort, dan kan die persoon het Syndroom van Korsakov ontwikkelen. Een gedeelte van de hersenen wordt aangetast, waardoor geheugenproblemen kunnen opspelen. Iemand met Korsakov verliest het vermogen om nieuwe dingen te leren en de persoon krijgt steeds meer moeite om voor zichzelf te zorgen, volgens het Parkhuis.

Langdurige zorg voor ouderen
Het Parkhuis is een zorgorganisatie die langdurige zorg aanbiedt voor ouderen. Mensen met dementie, Korsakov of psychiatrische problemen kunnen terecht bij het Parkhuis. Het verpleeghuis behandelt al twintig jaar ouderen met Korsakov. In totaal zorgt de instelling voor 42 mensen met Korsakov die in zes verschillende woongroepen leven.

Expertise netwerk
De afgelopen jaren hebben verschillende organisaties, zoals het Korsakov Kenniscentrum, en het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport veel tijd gestoken in het creëren van een expertisenetwerk. Dat netwerk is belangrijk om de zorg voor Korsakov patiënten verder te ontwikkelen. De wetenschap en de praktijk komen zo dichter bij elkaar te staan, volgens het Parkhuis.

Lees meer over:

het Parkhuis|

Lees ook

Roofvogelshow voor bewoners Parkhuis

Bewoonster mevrouw Lagarde (100 jaar) staat vol trots met een grote gouden schaar in haar handen. Ze...

Wéér mondmaskers bij verpleeghuis

Het aantal coronabesmettingen lijkt weer toe te nemen en dat is ook een reden voor verpleeghuis Het ...