Dordrecht, Netherlands

Initiatief voor een nieuwe wethouder speciaal voor het MKB

Een wethouder speciaal voor het MKB (Midden- en Klein Bedrijf) moet ondernemers in deze tijd, maar zeker ook daarna, verder ondersteunen. Dat is een initiatief van René Portielje. Deze nieuwe wethouder moet naast de huidige verantwoordelijke wethouder komen. "De ondernemers die straks een geweldige schuldenlast hebben moeten we overeind houden."
Alexander Eleveld | 27 januari 2022 16:12 | Aangepast op 27 januari 2022 16:12
Portielje adviseert ondernemers en ziet ook andere steden zoals Rotterdam en Den Haag spelen met dit idee. "Door de verhalen die ik hoorde van ondernemers ben ik gekomen tot dit idee." Tot nu toe heeft Portielje al met verschillende ambtenaren en partijen gesproken. Iedereen ziet dat er iets moet gebeuren, zegt hij. "We moeten slagvaardig zijn."

Het MKB valt nu onder de verantwoordelijkheid van de wethouder Economische Zaken, maar Portielje vindt dat hier een bestuurder naast moet komen. Zijn idee krijgt in elk geval steun van de PvdA. "Ondernemers hebben het moeilijk, zeker nu met corona. We moeten ervoor zorgen dat we iets doen aan de schulden die nu opgebouwd worden", aldus PvdA'er Jacqueline van den Berg.

Volgens Portielje zijn er ook twijfels of zo'n wethouder nu wel nodig is. "Maar iedereen ziet dat er wat moet gaan gebeuren. Niet lullen maar poetsen."

Lees meer over:

MKB|Wethouder|

Lees ook

Stadspolderring na werkzaamheden eindelijk weer open

Wethouder Rik van der Linden heeft woensdag de stadspolderring officeel geopend. Door werkzaamheden ...

Wethouder haalt onderzoeksresultaten toxicoloog en Vrije Universiteit onderuit: "Feitelijk onjuist"

Het RIVM kwam begin deze week met resultaten van het moestuinonderzoek. Tegelijkertijd kwam Zembla m...