Dordrecht, Netherlands

Jugon winnaar van vrijwilligersprijzen 2022

De lokale vereniging zet zich in voor Dordtenaren met een minimuminkomen. De organisatie verbindt al jarenlang hulpverleners en hulpvragers aan elkaar. Op deze manier hopen zijn mensen met een minimuminkomen een handje te helpen. “We maken verjaardag tassen, we organiseren koffiemomenten en we geven met kerst honderd levensmiddelen tassen weg”, vertelt Viola Breedvelt namens Jugon.
Marie Frenay | 2 december 2022 07:00 | Aangepast op 2 december 2022 07:00
Jugon ging er dit jaar vandoor met de hoofdprijs. Wethouder Peter Heijkoop had de eer om de dames van Jugon te verrassen met de prijs van tweeduizend euro. “Het is ongelooflijk belangrijk. Het is ook de mooiste prijs die ik mag uitreiken”, zegt de wethouder.

Dordtenaren konden de afgelopen weken stemmen op hun favoriete vrijwilligers. “Uiteindelijk heeft het Dordtse publiek bepaald wie de prijs kon winnen en niet de vakjury”, vertelt Merel ten Haaf namens 078!.

Viola weet al wel wat ze met het geld zou willen doen. “Het lijkt mij heel mooi om een kerstwensboom neer te gaan zetten. Dordtenaren kunnen dan in die boom zetten wat zij graag willen doen of hebben. In het Nieuwjaar kunnen wij dan gaan kijken welke wensen wij kunnen vervullen”, aldus Viola.

Bekijk hieronder de vidoereportage (let op, de tekst loopt door onder de video):
De Dordtse Vrijwilligersprijzen is een initiatief van de gemeente Dordrecht. De gemeente wil hiermee haar waardering uitdrukken voor de honderden vrijwilligers die de stad elk jaar weer een beetje mooier, leuker, sportiever, socialer, cultureler, groener, inclusiever en vooral gezelliger maken. INZET078!, het centrum voor vrijwillige inzet, organiseert de jaarlijkse uitreiking van de Dordtse Vrijwilligersprijzen én het feest na afloop.

Het feest vond dit jaar plaats in Visser’s Poffertjessalon en was gratis toegankelijk voor alle vrijwilligers in Dordrecht.

Lees meer over:

vrijwilligersprijzen|