Dordrecht, Netherlands

Kerstijsbaan onzeker

De kerstijsbaan op het Statenplein staat op losse schroeven. De exploitant gooit de handdoek in de ring nu de gemeente fors minder bijdraagt. Er zouden zich al nieuwe gegadigden hebben gemeld, maar overeenstemming is er nog niet. De gemeente is bereid de ijsbaan op te offeren als niemand aan de voorwaarden wil voldoen.
Peter Tromp | 20 juli 2017 16:06 | Aangepast op 20 juli 2017 16:06
“Met de lagere bijdrage die de gemeente wil leveren, is het voor ons niet rendabel”, zegt Rob Daalhuizen. Hij is directeur van het Alblasserdamse Bon Bon Party Service. Vorig jaar nam hij de exploitatie over. “Met de kaartverkoop voor een ijsbaantje met een koek-en-zopiekraampje redt je dit niet”, zegt hij.

Fors minder subsidie

De gemeente droeg vorig jaar nog 90.000 euro bij aan de ijsbaan. Voor dit jaar is maar 30.000 euro beschikbaar. “Dat is blijvend verlaagd”, zegt Mark Benjamin van de gemeente, “Het is aan de ondernemer om het rendabel te maken. Dat kan met horeca en de verkoop van reclameborden langs de baan”.

Tot vorig jaar was de exploitatie van de ijsbaan in handen van Dordrecht Marketing. “De subsidie die de gemeente gaf was relatief hoog ten opzichte van andere evenementen in de stad”, vindt ook Dordrecht Marketing-directeur Gerben Baaij, Dordrecht heeft het gehele evenementenbeleid herzien en alle subsidies bijgesteld. “Het is logisch om de uitbating dan over te dragen aan een marktpartij. Het evenementenbedrijf uit Alblasserdam nam het van ons over. Wij hebben ze de eerste keer nog ondersteund”, zegt Baaij.

IJsbaan is geen must

“De financiële bijdrage die Bon Bon Party Service wil en het bedrag dat wij beschikbaar hebben, liggen ver uit elkaar”, zegt programmamaker Levendige Binnenstad Rick Naaktgeboren. De gemeente plaatste daarom een bericht op haar website waarin gevraagd wordt om een nieuwe exploitant. “Als die niet wordt gevonden, is er dit jaar geen ijsbaan op het Statenplein”, zegt Mark Benjamin van de gemeente. “Voor de kerstmarkt is dat geen gemis”, zegt Gerben Baaij, “De ijsbaan ligt sinds de verhuizing van het Scheffersplein niet meer op de route”.

Meest gelezen

Laatste tocht voor overleden Johnny (38)

Jordy Hijman | 30 sep 2022 19:42

Cliënten van ASVZ deden mee aan de Buddyrun

Alexander Eleveld | 2 okt 2022 10:50

´Chaos´ bij aanbesteding Biesboschhal

Ingrid de Groot | 29 sep 2022 11:02

Lees ook

Creatief zijn en positief blijven: zo houden deze ondernemers hun zaak open in de lockdown

De coronacrisis is voor veel ondernemers om moedeloos van te worden. In de harde lockdown hebben vee...

Natascha (47) nam voor ze stierf in het ziekenhuis afscheid van haar paard: dit is het verhaal achter het ontroerende filmpje

De kwetsbare vrouw in het ziekenhuisbed en het stoere zwarte Friese paard die zijn neus tegen haar g...

Dit zijn de (iets soepelere) maatregelen en adviezen tijdens de kerstdagen

In de persconferentie van zaterdag 18 november werd een harde lockdown afgekondigd. Mensen mogen nie...

RTV Dordrecht blikt terug

2021 was een bijzonder jaar, dat vooral in het teken stond van corona, zo leek het. Maar er gebeurde...

Daders moeten betalen voor letselschade hulpverleners

Een kopstoot, klappen en schoppen; twee handhavers kregen hier tijdens hun dienst op maandag mee te ...

Landbouwwerktuigen krijgen een kenteken

Alle landbouwwerktuigen moeten per 1 juli 2022 in bezit zijn van een kentekenplaat. Oorspronkelijk l...