Dordrecht, Netherlands

Kinderkoor repeteert voor Dordtse opera Maria

In de Sint Antoniuskerk wordt al weken flink gerepeteerd door Koorschool Dordrecht voor de Stadsopera 'Maria, keizerin van Dordt'. In de voorstelling wordt de rol van weeskinderen gespeeld door dit kinderkoor. "Ze wilde haar leven beteren en richtte een weeshuis op."
Alexander Eleveld | 13 mei 2022 14:58 | Aangepast op 13 mei 2022 14:58
Al eerder gingen we langs bij de 'renovatie' van twee stokoude paardjes en nu zijn we dus bij de repetitie van het kinderkoor. Zij zingen in het stuk één nummer en dat wordt niet zomaar nagezongen op 'papegaaien'.

De kinderen leren zingen door de zogenoemde 'Kodály-methode'. Een Hongaarse componist die vond dat alle kinderen op een toegankelijke manier muziek moeten kunnen maken. "Het klinkt moeilijk, maar het is eigenlijk net als lezen." Hidde is één van: "Voor mij is het al heel gewoon, want ik doe het al lang."

Bekijk hieronder wat die Kodály-methode precies inhoudt:
'Een mega muziekspektakel'
In de voorstelling wordt het verhaal verteld van Maria van Leuven. Zij ontving 800 jaar geleden de stadsrecht van Dordrecht als huwelijkscadeau. Daardoor kan de Dordt uitgroeien tot de bloeiende stad die het nu is. Muziektheater Hollands Diep noemt het stuk een 'mega muziekspektakel' en wordt opgevoerd in het kader van de viering van 800 jaar, die eigenlijk al in 2020 moest plaatsvinden.

De voorstellingen vinden 9, 12 en 13 juli plaats.

Lees meer over:

kinderkoor|opera maria|