Dordrecht, Netherlands

Kitty Kruger blij met nieuwe toiletvoorzieningen: 'wat mij betreft komen er meer'

Dordrecht is binnenkort drie openbare toiletten rijker. Zowel in de binnenstad als aan de rand van het centrum staan er al twee en in het Wantijpark bij spartelbad de Paddenstoel wordt er nog een gebouwd. Tot grote vreugde van GroenLinks gemeenteraadslid Kitty Kruger, één van de voorvechters van het openbaar toilet in de stad.
Jordy Nijenhuis | 22 juni 2021 12:02 | Aangepast op 22 juni 2021 12:02
“Wat mij betreft komen er nog veel meer, bijvoorbeeld bij de Waterbushaltes. Dat zijn toch plekken waar veel mensen bijeen komen. Maar de drie toiletten die er nu zijn, zijn al fantastisch. Daar hebben we jaren voor gestreden.”

Kruger kaartte het probleem van te weinig openbare toiletten in 2009 al aan in de gemeente raad. Het is volgens haar en vele Dordtse inwoners namelijk een behoorlijk probleem. In 2019 werd het onderwerp nog besproken in de gemeenteraadsvergadering. “Er zijn mensen die hun plas niet altijd even makkelijk kunnen ophouden. Bij een restaurant of café wordt het niet altijd gewaardeerd als je alleen komt voor een toiletbezoek. In de afgelopen jaren zijn er wel veel meer locaties gekomen met een sticker op het raam, waaruit blijkt dat men welkom is voor een toiletbezoek. Maar vanwege de corona-maatregelen was de horeca natuurljik maanden dicht."

De toiletten kosten naar schatting zo’n 400.000 euro per stuk. Hoewel Kruger in eerste instantie schrok van de kosten, vindt ze het toch dubbel en dwars waard. “Het is niet zo dat alleen de cabine zoveel geld kost. Bij alles wat gebouwd wordt komen vergunningen kijken en moeten aannemers betaald worden. En plannen maken op zich kost al wat. Het hebben van de openbare toiletten is hoog nodig; dat daar geld aan opgaat is logisch. We lopen immers ook niet te zeuren dat de renovatie van de Engelenburgerbrug nu alwéér extra geld blijkt te kosten.”

Je kunt de openbare toiletten vinden op de Grote Markt, bij de grote parkeerplaats op de Weeskinderendijk en er wordt nog gebouwd aan een voorziening bij de Paddenstoel in het Wantijpark.

Lees ook

Supporters FC Dordrecht: 'Trots dat we dit hebben mogen meemaken'

Natuurlijk, bij iedere FC Dordrecht-fan komt de uitschakeling in de play-offs hard aan. Al kunnen ve...

FC Dordrecht kan domper met veel moeite relativeren: 'Ongelofelijk seizoen'

De promotiedroom van FC Dordrecht is zaterdag op pijnlijke wijze uiteen gespat. De 0-1 nederlaag teg...

Seizoen FC Dordrecht eindigt in mineur: FC Emmen slaat in de slotfase toe

De nacompetitie is voor FC Dordrecht vroeger dan gehoopt ten einde gekomen. FC Emmen sloeg zaterdagm...

Bijzondere programmering met Pinksteren op TV Dordrecht

Dit Pinksterweekend zijn er twee bijzondere concerten en een ruime vooruitblik op Dordt in Stoom te ...

Zaterdag in Studio De Witt: 60 jaar migratie vanuit Turkije en 30 jaar de Biesbosch

Bibliotheekdirecteur Ankie Kesseler schuift aan in radioprogramma Studio De Witt. De bieb bestaat na...

Manuel (15) en Araceli (16) helpen bewusteloze man op straat en missen eindexamen: 'Helden zijn het'

Als Manuel donderdag op zijn fiets onderweg is om zijn eindexamen Nederlands te maken, ziet hij plot...