Dordrecht, Netherlands

Kolff: asielzoekers alleen met begeleider welkom op voetbalveldje

Het voetbalveldje Google Maps
Burgemeester Wouter Kolff treft maatregelen nadat een groepje bewoners van de Marconiweg afgelopen zomer voor onrust zorgde aan de Zeehavenlaan. Kinderen zouden zijn weggestuurd van de Cruyff Court door het groepje asielzoekers.
Marie Frenay | 22 september 2022 14:52 | Aangepast op 22 september 2022 14:52
Bewoners van de Marconiweg zouden in de zomer voor onrust hebben gezorgd vertelde VVD-raadslid John van der Net aan RTV Dordrecht. Naar aanleiding van de opstootjes heeft Burgemeester Kolff besloten om afspraken te maken met de wijkagent en de bewoners van de noodopvang, valt te lezen in een memo van de gemeenteraad.

Begeleiding
Asielzoekers van de Marconiweg mogen vanaf nu niet meer zonder begeleiding naar het voetbalveldje. Daarnaast mogen zij niet op ieder moment van de dag naar de Cruyff Court. Er zijn ook afspraken gemaakt over tijden waarop gebruikgemaakt kan worden van het voetbalveldje en de wijkagent is ook op de hoogte gebracht van alle nieuwe regels.

Veiligheidsgevoel gewaarborgd
Als er geen incidenten meer voorkomen, dan kunnen de regels aangepast worden op de lange termijn. VVD-raadslid John van der Net is in elk geval tevreden met de maatregelen die zijn getroffen: “Als de maatregel wordt nageleefd dan ben ik tevreden. Het veiligheidsgevoel van de wijkbewoners moet niet beschadigd worden.”

Toegang ontzegd
Een van de onruststokers heeft geen toegang meer tot de noodopvang. Volgens Burgemeester Kolff zou deze persoon overlast veroorzaken bij de Marconiweg en wordt daarom overplaatst naar een andere locatie van het COA buiten Dordrecht.

Lees meer over:

marconiweg|

Lees ook

De eerste vluchtelingen uit Ter Apel in Dordrecht. Wat vinden Dordtenaren ervan?

Dat het bij de opvanglocatie voor asielzoekers in Ter Apel de spuigaten uitloopt, is ondertussen wel...

Verlenging crisisnoodopvang Marconiweg én extra asielzoekers

Op verzoek van het kabinet wordt de crisisnoodopvang voor asielzoekers aan de Marconiweg in Dordrech...

Crisisnoodopvang asielzoekers aan de Marconiweg zeker tot 31 maart 2023 open

Op verzoek van het kabinet wordt de crisisnoodopvang voor asielzoekers aan de Marconiweg in Dordrec...