Dordrecht, Netherlands

‘Kom je afval brengen? Neem dan iets bruikbaars mee voor de vluchtelingen’

HVC start inzamelactie voor Oekraïne

De lente is begonnen en het mooie weer zorgt ervoor dat veel mensen beginnen aan het opruimen van hun huis of tuin. Het is dan ook druk bij het afvalbrengstation van HVC aan de Baanhoekweg deze dagen. En daar hoopt HVC van te profiteren. Medewerkers zijn namelijk een inzamelactie gestart voor goederen die naar het door oorlog getroffen Oekraïne worden gebracht.
Marjolein Vos | 23 maart 2022 13:14 | Aangepast op 23 maart 2022 13:14
De lente is begonnen en het mooie weer zorgt ervoor dat veel mensen beginnen aan het opruimen van hun huis of tuin. Het is dan ook druk bij het afvalbrengstation van HVC aan de Baanhoekweg deze dagen. En daar hoopt HVC van te profiteren. Medewerkers zijn namelijk een inzamelactie gestart voor goederen die naar het door oorlog getroffen Oekraïne worden gebracht.
Ashley is speciaal naar het afvalbrengstation gekomen met twee tassen vol spullen. “Vorige week was ik met mijn zoontje in Monkeytown,” vertelt ze met tranen in haar ogen. Daar ontmoette ze een jongetje, gevlucht uit de Oekraïne. Hij had zijn vader daar achter moeten laten. Dat verhaal greep Ashley hard aan. Ze hoefde dan ook niet lang na te denken of ze spullen wilde doneren. “Het heeft me zo geraakt,” zegt Ashley. Ze is blij dat ze iets kan doen. “Ik wilde eigenlijk voor iedereen wat halen. Dus ben ik de Kruidvat ingedoken en heb twee tassen vol mee naar huis genomen.”
Karin Huisman, medewerker van HVC, neemt de spullen dankbaar in ontvangst. Het gaat om luiers, medicijnen en verzorgingsproducten. En dat is precies waar behoefte aan is; kleding kun je gewoon in de kast laten hangen. “Kleding is niet nodig. Er is genoeg kleding daar in Oekraïne. En onze transporteur krijgt dus ook de kleding weer mee terug in zijn vrachtwagen. En dat gaat hier dan weer naar het Leger des Heils. Maar dat is natuurlijk zonde van de ruimte in de vrachtwagen.”
Wat is wel nodig?
HVC heeft een lijst opgesteld met producten die ze goed kunnen gebruiken voor Oekraïne:
lang houdbaar voedsel in blik, vuilniszakken, babyvoeding, luiers, babyzalf, babydoekjes, maandverband, tampons, tandpasta, tandenborstel, blokken zeep, Wc-papier, slaapzakken, rugzakken, zaklampen, isolatiematjes en medicatie (zoals paracetamol/ibuprofen/pleisters/betadine).
Wie iets wil afgeven, kan dat doen maandag tot en met zaterdag toen tussen 10.00 uur en 16.00 uur. De actie loopt tot en met 2 april.
HVC werkt met gemeenschapsgeld dat bestemd is voor de uitvoering van het werk waarvoor de gemeente of het waterschap opdracht geeft, laat het bedrijf weten. Daarom kan HVC deze actie niet financieel ondersteunen. Wel mogen de vrijwilligers gebruikmaken van de infrastructuur. Het transport om de goederen naar Oekraïne te krijgen kost geld. Een donatie kan over worden gemaakt op de rekening van 'HVC'ers voor Oekraïne', NL90ABNA0501221123 ten name van Personeelsvereniging HVC Zuid Holland.

 
 

Lees meer over:

HVC|Vluchtelingen|Oekraïne|

Meest gelezen

Fietser omgekomen bij ongeluk op Oranjelaan

Marjolein Vos | 1 dec 2022 10:40

Lees ook

Dordtse Joyce sluit zich aan bij leger Oekraïne: 'Als ik ergens onrecht zie, moet ik er iets aan doen'

Afreizen naar het oorlogsgebied, je aansluiten bij het leger en onder een vlag vechten die niet de j...

Iryna opgevangen bij Tattoo Mick: 'Ze stellen hun ziel voor mij open'

Iryna ontvluchtte met haar 11-jarige dochter de oorlog in Oekraïne. Ze kon terecht bij Michel - 'Ta...

Michel levert een stukje privacy in: ‘Ik kan niet meer naakt over de gang’

Karin en Michiel stellen al twee weken lang hun huis beschikbaar voor de Oekraïense Iryna en haar d...

Boze boeren blokkeren met tientallen tractoren afvalverwerker HVC in Dordrecht

Ongeveer 45 tractoren zijn dinsdagavond vanuit de Alblasserwaard vertrokken naar Dordrecht. Daar pro...

Sliedrecht gaat over op het warmtenet; 540 meter leiding de grond in

"Hier wordt een boring gemaakt om uiteindelijk het laatste deel van het primaire net aan te kunnen l...

Een wandeltocht, dozen vol medicijnen en collectes: dit doen Dordtenaren voor Oekraïne

We berichtten donderdag al over spontane inzamelingsacties voor Oekraïne bij Dordtse bedrijven. Toc...