Dordrecht, Netherlands

'Happy End' op TV Dordrecht

Deze zondag is op TV Dordrecht nog een keer onze speciale uitzending over 'Happy End' te zien, de voorstelling van het Dordtse Weeshuistheater over de rumoerige jaren zestig.
Marie Frenay | 29 oktober 2022 09:30 | Aangepast op 29 oktober 2022 09:30
Hippies, vrije liefde, psychedelische roes: het komt allemaal aan bod in de nieuwe voorstelling van het Dordtse Weeshuistheater over het leven van schrijver Hans Plomp. Het zou goed komen met de wereld, tenminste dat dachten de hippies in de jaren zestig. Materialisme zou plaatsmaken voor de natuur, maar is dat ook echt gebeurd? Dit wordt onderzocht in Happy End.

“Hans Plomp heeft vaak gedemonstreerd tegen dingen waar wij nu ook voor de straat opgaan”, vertelt de jonge actrice Birgit Welink die Hans Plomp mag spelen. Hans Plomp was oprichter van Ruigoord, een groen en creatief dorp. Hij leefde zijn leven volgens de regels van seks, drugs en rock ‘n roll. En dat komt allemaal aan bod in de voorstelling. “Het is een vreemde combinatie van waarheid en terugkijken. Mijn leven kende wel wat meer positieve momenten”, blikt Hans Plomp terug op de voorstelling.

Happy End is dit weekend nog te zien in Dordrecht, maar deze voorstellingen zijn uitverkocht. Voor de voorstellingen op 2, 3 en 4 november in Ruigoord -de locatie waar het verhaal over gaat- zijn nog wel kaartjes beschikbaar. Onze special wordt deze zondag 30 oktober vanaf 12.00 uur uitgezonden op TV Dordrecht, met herhaling ieder uur.

Lees meer over:

Happy End|

Meest gelezen

Brandbrief aan Blue Amigo: zorg voor een alternatief!

Redactie RTV Dordrecht | 19 apr 2024 17:00