Dordrecht, Netherlands

Het Hof van Nederland opent weer deuren na maanden klussen

Het museum voor de vrijheden in Dordrecht is na maanden klussen af. Het Hof van Nederland opent op 25 juni de deuren en viert dit met een feestelijk openingsweekend.
Marie Frenay | 23 juni 2022 11:15 | Aangepast op 23 juni 2022 11:15
Het Hof van Nederland focuste zich tot nu toe voornamelijk op de geschiedenis van vrijheid in Nederland. In het hernieuwde museum is die focus nu wat verschoven. Ook het heden wordt nu meegenomen in de verhalen en de exposities.

Feestelijk openingsweekend
Tijdens het openingsweekend kunnen ouderen en jongeren deelnemen aan verschillende activiteiten. Met de audiotour van Astrid Sy, Raven van Dorst en Kiza Magendane daagt Het Hof luisteraars uit om door een andere bril te kijken naar de verhalen. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een escape tour en de jongste bezoekers kunnen het museum ontdekken doormiddels van opdrachten en spellen.

Gratis bezoek aan het museum
Ook rondom Het Hof worden activiteiten georganiseerd. Van een beestenmarkt tot een voorstelling op straat; er is genoeg te beleven. Een bezoek aan het museum is van 25 juni tot 26 juni helemaal gratis.

Stunt van het museum
Twee weken geleden gingen verschillende mensen de straat op om te demonstreren. De demonstratie was geen verzetsactie tegen de gevestigde orde, maar een stunt van het museum. Zo konden ze meer aandacht vragen voor de heropening van Het Hof.

Lees meer over:

Het Hof|

Meest gelezen

Kinderstepje en jas gevonden, maar geen kind aangetroffen

Jordy Nijenhuis | 25 jun 2022 21:19

Criminelen plunderen rekening bejaarde man na babbeltruc

Corrado Francke | 27 jun 2022 10:30