Dordrecht, Netherlands

Lerares Franciske is de beste online debater van Nederland: 'Ik kan hier wel mee terugkomen in de klas'

Franciske van Vugt onderin De Nederlandse Debatclub
De razend spannende ontknoping van het NK Online Debatteren 2021 is afgelopen vrijdag gewonnen door de Dordtse lerares Franciske van Vugt. Ze won de finale van Barbara Ulfman uit Voorst.
Alexander Eleveld | 23 december 2021 10:59 | Aangepast op 23 december 2021 10:59
SummTijdens de finale stond de stelling ‘Het moet mensen met een jaarinkomen van méér dan 50.000 euro, bij wet worden verboden om rood te staan op hun dagelijkse betaalrekening’ centraal. Franciske haalde een 7,683 voor haar debat, terwijl haar concurrent net onder haar zat met een 7,676.

Middelbare school
In het dagelijks leven is Van Vugt docente op een middelbare school. “Ik kan hier dus wel mee terugkomen in de klas, bij mijn leerlingen”, vertelt ze. Franciske is de opvolger van Joris Bouman: een Groningse student die in 2020 de eerste editie won. Hij eindigde dit jaar op plek 7 van de 72 deelnemers.

Prijs
Er viel 350 euro te verdienen, dit wordt overgemaakt naar de Dordtse stichting Broodnodig. De finalisten mochten zelf een goed doel kiezen, mits het geen politieke partij was en een lokaal doel uit eigen gemeente. 

Ook was het de bedoeling om een grote wisseltrofee mee te brengen naar Dordrecht, maar vanwege de huidige lockdown is dat niet mogelijk. Op een later moment mag Franciske deze wel in ontvangst nemen.Franciske heeft al aangegeven dat ze volgend jaar haar titel wil verdedigen.ary

Meest gelezen

Binnenkijken bij Bellevue: na jaren stilstand valt dit het meest op

Joris Gemen | Redactie Streek 56 | 11 jul 2024 08:30

Emotionele bewonersbijeenkomst ‘t Zand over mogelijke sloop woningen

Redactie Streek 56 | Hans Hulswit | 11 jul 2024 13:25

Peter van der Velden terug om tijdelijk op Dordt te passen

Redactie Streek 56 | 10 jul 2024 11:37

Lees ook

Dordtse winnares Online Debatteren 'overvallen' met beker en bloemen

Ze wist al een tijdje dat zij de Nederlands Kampioen Online Debatteren was, maar sinds vrijdag heeft...