Dordrecht, Netherlands

Landelijke lancering Dordts Koningsbrood

In de Andreaskerk was zaterdagmiddag de landelijke lancering van het Dordtse Koningsbrood.
Rob van der Woude | 28 maart 2015 16:04 | Aangepast op 28 maart 2015 16:04
Het eerste recept voor het Koningsbrood werd gemaakt door de Dordtse bakker Ton van der Breggen. Er bleek snel een breder draagvlak te zijn om het landelijk op te pakken. In samenwerking met twee aankomend meesterboulangers, Wil van Gils en Herald Vugs, die als proefbakker in het European Bakery Innovation Centre (EBIC) van Sonneveld in Papendrecht werken, werd het recept ontwikkeld totdat het de juiste balans kreeg voor brood voor Koningsdag.

Een deel van de opbrengst van het Dordtse Koningsbrood gaat naar de Stichting Leergeld Drechtsteden.

Foto: Fokko van der Straaten


Lees ook

Steeds meer deelauto’s, in vijf jaar meer dan verdubbeld

Het aantal auto’s dat gedeeld kan worden met anderen is in onze streek fors toegenomen: Van zeventie...

Meer meldingen van agressie in Albert Schweitzer ziekenhuis: ‘Impact van incidenten neemt toe’

Zorgpersoneel van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht heeft in 2024 vaker melding gemaakt ...

Auto belandt tegen stoplicht na aanrijding met vuilniswagen

Op de Mijlweg in Dordrecht is woensdagochtend een personenauto tegen een verkeerslicht geknald. De w...

Milana en Fabiënne gaan in de vakantie naar de Zomerschool: 'We zijn nu al beste vriendinnen'

De meeste basisschoolleerlingen genieten nog van twee weken zomervakantie, maar op het terrein van b...

Zorg Dubbelmonde sterk verbeterd, nog wel hoge werkdruk en ongeordende dossiers

De zorg bij woonzorgcentrum Dubbelmonde is er sterk op vooruit gegaan, blijkt na onderzoek van de In...

Voorbereidende werkzaamheden renovatie Papendrechtsebrug starten bijna

De grootschalige renovatie van de Papendrechtsebrug begint over elf maanden, maar de voorbereidende ...