Dordrecht, Netherlands

Landelijke lancering Dordts Koningsbrood

In de Andreaskerk was zaterdagmiddag de landelijke lancering van het Dordtse Koningsbrood.
Rob van der Woude | 28 maart 2015 16:04 | Aangepast op 28 maart 2015 16:04
Het eerste recept voor het Koningsbrood werd gemaakt door de Dordtse bakker Ton van der Breggen. Er bleek snel een breder draagvlak te zijn om het landelijk op te pakken. In samenwerking met twee aankomend meesterboulangers, Wil van Gils en Herald Vugs, die als proefbakker in het European Bakery Innovation Centre (EBIC) van Sonneveld in Papendrecht werken, werd het recept ontwikkeld totdat het de juiste balans kreeg voor brood voor Koningsdag.

Een deel van de opbrengst van het Dordtse Koningsbrood gaat naar de Stichting Leergeld Drechtsteden.

Foto: Fokko van der Straaten


Lees ook

De Week van de Mantelzorg: ‘We willen opkomen voor mantelzorgers’

Het is de Week van de Mantelzorg en dat betekent dat in onze streek veel vrijwilligers in het zonne...

Auto's beschadigd na explosie

Bij een explosie in Dordrecht zijn maandagavond twee auto’s beschadigd geraakt. De explosie was even...

Dames kleuren de Dordtse carnavalstop, met prinses aan kop: 'Begon met een grapje'

Mannen hadden jarenlang de bovenhand, maar komende editie kleurt een prinses én een volledig vrouwel...

Met dit kookboek voor een minimaal bedrag koken: ‘Mensen onder de armoedegrens moet je helpen’

Lekker koken voor weinig geld: hoe doe je dat? Maatschappelijke organisatie Quiet Drechtsteden heef...

Herdenkingsbord en struikelsteen voor gefusilleerde timmerman

Een bijzondere gelegenheid in Hardinxveld-Giessendam afgelopen weekend. Bij scheepswerf De Merwede z...

Regenboogpad opnieuw besmeurd, deze keer met zwarte klodders

Het Papendrechtse regenboogpad is afgelopen weekend voor de zesde keer vernield. De oversteekplaats ...