Dordrecht, Netherlands

Lezing en paneldiscussie in bibliotheek over Oekraïne

Achter de oorlog in Oekraïne gaan vele verhalen schuil, ook in Nederland. Op maandagavond 28 maart staat de Stadsbibliotheek in Dordrecht in het teken van deze verhalen. Journalist en Wit-Ruslandkenner Franka Hummels geeft een lezing en neemt deel aan de paneldiscussie over de situatie in Oekraïne. Het is mogelijk om de avond via een livestream te volgen.
Marjolein Vos | 28 maart 2022 16:09 | Aangepast op 28 maart 2022 16:09
De oorlog in Oekraïne houdt de gemoederen flink bezig. Heftige beelden bereiken ons via televisie, kranten en social media, laat de organisator van de bijeenkomst weten. “Ook dichterbij huis, in Nederland, wonen mensen die een link hebben met Oekraïne. In deze tijden van crisis bieden wij in de bibliotheek ruimte om verhalen van deze mensen te delen. Dit gebeurt aan de hand van een lezing en paneldiscussie.”

Franka Hummels, journalist en Wit-Ruslandkenner, geeft een lezing over de huidige crisis in Oekraïne en wat dat met mensen doet. Na de lezing volgt onder leiding van Ben Corino een paneldiscussie met Franka en panelleden met een directe connectie met Oekraïne. Deze panelleden hebben familie in Oekraïne, Rusland en Polen en volgen de oorlog op de voet.

De bijeenkomst start om 20.00 uur, inlopen kan al vanaf 19.30 uur. De lezing en het panelgesprek zijn live vanuit huis te volgen via de livestream. Daarnaast is iedereen vanaf 18 jaar welkom om de avond live bij te wonen in de Stadsbibliotheek in Dordrecht. De toegang is gratis, graag wel aanmelden via deze website. Daar vind je ook eventuele updates over het programma.

Over Franka Hummels
Franka Hummels (1978) is freelance journalist. Na een studie geschiedenis en een postdoctorale opleiding journalistiek vertrok ze naar Londen waar ze correspondent was voor het Algemeen Dagblad. Ze werkt nu voor verschillende tijdschriften en Radio 1. Hummels komt al tien jaar met grote regelmaat in Wit-Rusland, waar ze o.a. een documentaire maakte over jongerenbewegingen en oppositie.

Lees meer over:

Oekraïne|Bibliotheek AanZet|

Lees ook

Booktokkers geven geheimen prijs tijdens eerste Dordtse booktokevent

Duizenden views op TikTok en dat alleen maar door te vertellen over het boek dat je nu aan het lezen...

Ontmoet je favoriete booktokkers in de bibliotheek

De Stadsbibliotheek organiseert aanstaande zaterdag 25 november het eerste BookTok Event van Dordrec...

Bibliotheek en wijkcentra langer en vaker open

Het initiatief 'Warme ontmoetingsplekken' blijkt zo succesvol, dat de gemeente heeft besloten de ope...

Fysiek discriminatiemeldpunt moet drempel verlagen

In Dordrecht worden er relatief weinig meldingen van discriminatie gemaakt. Maar dat betekent niet d...

Nieuwe aflevering serie Huis van Stad en Regio: van verouderde panden naar nieuw gebouw

Vanaf 2025 delen de gemeente, de VVV, de bibliotheek en de Sociale Dienst Drechtsteden één gebouw: H...

1 jaar oorlog in Oekraïne; zo gaat het met de Oekraïense Alina

De Oekraïense Alina woont, net als ruim 750 andere vluchtelingen, in het Crownpoint gebouw aan de Sp...